Kübbülmüşviye Tarifi
½ kg kuzu parça et
½ kg ince bulgur
5 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tarçın
Bol nane
İç yağı harcı için
300gr kg iç yağı
2 adet kuru soğan
1 kase ceviz
Pul biber
Karabiber
Nane
Soğanlar küçük küçük doğranır ve tuzla ovulur. 300gr iç yağı kıyma makinesi ya da robotta çekilir ve donması için biraz ıslatılarak. Ovularak toparlanan iç yağına pul biber, karabiber ve nane ilave edilir. Rondoda çekilen 1 kase ceviz ve biraz tarçın da ilave edildikten sonra iç yağı iyice yoğrulur. Yoğrulan iç yağından köfteler yapılır. Geniş bir tepsiye ½ kg ince bulgur, bulgura 5 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, bol nane, iri doğranmış 1 büyük soğan ve yine küçük küçük doğranmış ½ kg kuzu kuşbaşı et konur. Islatılan malzemeler karıştırılır ve hepsi aynı anda kıyma makinesinden geçirilir. Bulgurlu kıyma iyice yoğrulur ve küçük parçalar kopartılıp içleri içli köfte gibi oyulur. Oyulan köfteye iç yağlı harç yerleştirildikten sonra kapatılarak üçgen şekli verilir. Ters yüz edilerek ister mangalda ister teflon tavada pişirilir. İç yağı pişerken dışarı çıkacağından ayrıca yağ ilave etmeye gerek yoktur.
½ kg kuzu parça et
½ kg ince bulgur
5 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tarçın
Bol nane
İç yağı harcı için
300gr kg iç yağı
2 adet kuru soğan
1 kase ceviz
Pul biber
Karabiber
Nane
Soğanlar küçük küçük doğranır ve tuzla ovulur. 300gr iç yağı kıyma makinesi ya da robotta çekilir ve donması için biraz ıslatılarak. Ovularak toparlanan iç yağına pul biber, karabiber ve nane ilave edilir. Rondoda çekilen 1 kase ceviz ve biraz tarçın da ilave edildikten sonra iç yağı iyice yoğrulur. Yoğrulan iç yağından köfteler yapılır. Geniş bir tepsiye ½ kg ince bulgur, bulgura 5 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, bol nane, iri doğranmış 1 büyük soğan ve yine küçük küçük doğranmış ½ kg kuzu kuşbaşı et konur. Islatılan malzemeler karıştırılır ve hepsi aynı anda kıyma makinesinden geçirilir. Bulgurlu kıyma iyice yoğrulur ve küçük parçalar kopartılıp içleri içli köfte gibi oyulur. Oyulan köfteye iç yağlı harç yerleştirildikten sonra kapatılarak üçgen şekli verilir. Ters yüz edilerek ister mangalda ister teflon tavada pişirilir. İç yağı pişerken dışarı çıkacağından ayrıca yağ ilave etmeye gerek yoktur.