OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
MALZEMELER
1 su bardağı şeker
1 su bardağı fındık
3-4 damla limon suyu
Biraz sıvı yağ
Krokan Tarifi
Teflon tavaya fındık ve şekeri alın.
Kısık ateşte şekerin eritin.
Şeker erimeye başladığında tahta bir kaşık ile karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
Şeker eridiğinde içine limon suyunu damlatın ve 1-2 dakika daha pişirin.
Hazırladığımız karışımı yağladığımız bir tepsinin üzerine dökerek yayalım.
Yaklaşık 10 dakika kadar bekleyip, tepsinin kenarından krokanı hafifçe kaldırın.
Krokan katılaşmış ise istediğiniz büyüklükte kırarak ayırın.
Hazırladığınız krokanları cam bir kavanoz da ağzı kapalı olarak muhafaza edin.
Hazırladığınız krokanları isterseniz pasta ve tatlılarınız da isterseniz de çocuklarınıza şeker olarak ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
1 su bardağı şeker
1 su bardağı fındık
3-4 damla limon suyu
Biraz sıvı yağ
Krokan Tarifi
Teflon tavaya fındık ve şekeri alın.
Kısık ateşte şekerin eritin.
Şeker erimeye başladığında tahta bir kaşık ile karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.
Şeker eridiğinde içine limon suyunu damlatın ve 1-2 dakika daha pişirin.
Hazırladığımız karışımı yağladığımız bir tepsinin üzerine dökerek yayalım.
Yaklaşık 10 dakika kadar bekleyip, tepsinin kenarından krokanı hafifçe kaldırın.
Krokan katılaşmış ise istediğiniz büyüklükte kırarak ayırın.
Hazırladığınız krokanları cam bir kavanoz da ağzı kapalı olarak muhafaza edin.
Hazırladığınız krokanları isterseniz pasta ve tatlılarınız da isterseniz de çocuklarınıza şeker olarak ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun…