-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Malzemeler
1 Tutam Karabiber
1 Adet Kuru Soğan
400 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti
10 Adet Mantar
1 Çay bardağı Su
4 Dal Taze Kekik
3 Yemek kaşığı Tereyağı
2 Tutam Tuz
Kararında Maydanoz Sapı
Krep İçin
2 Su bardağı Süt
1 Tutam Tuz
2 Su bardağı Un
2 Adet Yumurta
1 Yemek kaşığı Zeytinyağı
Hazırlanışı
Büyük boy bir tavayı ocağın üzerine alın ve tereyağını ekleyip eritin. Yağ eridiğinde etleri ekleyin, etler suyunu bırakınca, sırasıyla piyazlık doğradığınız soğanları, 4 yada 6ya bölünmüş mantarları ekleyip soteleyin. Baharatları ekleyin kavurun. Suyu ekleyip suyun tamamen çekmesini bekleyin ve etiniz hazır olduğunda ateşten alın. Krepler için; yumurta, un, süt ve tuzu homojen oluncaya kadar karıştırın. Krep tavanızı ısıtın, içerisine bir damla yağ ekleyip bir peçete ile bu yağı tavaya yayın. Ardından krep harcınızdan bir kepçe tavaya alın. Krep hamurunuzun üzerinde baloncuklar olduğunda diğer tarafını çevirin ve bu şekilde tüm krep harcınızdan krepler elde edin. Hazırladığınız kreplerin ortalarına etleri paylaştırın. Bohça seklini verin ve maydanoz saplarıyla bağlayın. Yağladınız fırın kabına dizin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kreplerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.