Malzemeler
500 gr. Kuşbaşı tavuk eti
1,5 çorba kaşığı margarin
soğan
domates
2 su bardağı mantar
1 su bardağı garnitür
250 mi krema (1 kutu)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
tuz
Kremalı Tavuk Tarifi
1 Soğanları yemeklik doğrayın. Bir tencerede tavuk etiyle birlikte yağda karıştırarak soteleyin.
2 Domatesleri rendeleyip tencereye ekleyin. Tuzunu da ekleyin ve karıştırın.
3 Tavukları tencereden alarak bir fırın tepsisine yayın. Üzerine mantarı, garnitür ve kremayı ekleyin. Önceden ısıtılmış 18 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
4 Tepsiyi fırından alın ve üzerine 1 su bardağı kaşar peynirini serpin. Tekrar fırına sürün. Birkaç dakika içinde kaşarlar erir. Kaşarlar eriyince yemeği fırından çıkarın.
5. Yanında pilav ya da makarnayla servis yapabilirsiniz.
500 gr. Kuşbaşı tavuk eti
1,5 çorba kaşığı margarin
soğan
domates
2 su bardağı mantar
1 su bardağı garnitür
250 mi krema (1 kutu)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
tuz
Kremalı Tavuk Tarifi
1 Soğanları yemeklik doğrayın. Bir tencerede tavuk etiyle birlikte yağda karıştırarak soteleyin.
2 Domatesleri rendeleyip tencereye ekleyin. Tuzunu da ekleyin ve karıştırın.
3 Tavukları tencereden alarak bir fırın tepsisine yayın. Üzerine mantarı, garnitür ve kremayı ekleyin. Önceden ısıtılmış 18 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
4 Tepsiyi fırından alın ve üzerine 1 su bardağı kaşar peynirini serpin. Tekrar fırına sürün. Birkaç dakika içinde kaşarlar erir. Kaşarlar eriyince yemeği fırından çıkarın.
5. Yanında pilav ya da makarnayla servis yapabilirsiniz.