MALZEMELER:
6 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
KREMA İÇİN:
1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
3 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
YAPILIŞI:
1- KREMA: Yumurta, seker, un, limon kabuğu rendesi bakır bir kapta karıştırılır. Yavaş yavaş süt konur. Karıştırarak pişirilir. Koyulaşıp kaynayınca yağ ve vanilya katılır. Karıştırarak soğutulur.
2- PANDİSPANYA: Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır. Yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
3- Bakır bir tencerede yumurtalar ile seker çarpılır, iyice koyulaştırılır.
4- Elemiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup karıştırılır.
5- Tepsiye yayılır. Orta hararetli fırında 10- 15 dakika kurutulmadan pişirilir.
6- Soğutmadan, kağıdı ile uzun kenar boyunca sarılıp açılır.
7- Krema sürülüp tekrar sarılır. Üzerine vanilyalı pudra şeker serpilir.
Not:
1) İstenirse, kremadan bir miktar ayrılıp üzerine sürülür, fındık veya hidistan cevizi rendesi yapıştırılır.
2) Rulo sarılmadan kremanın üzerine muz veya çilek konup beraber sarılabilir.
3) Pandispanya hamuruna ve kremaya 1- 2 avuç dövülmüş fındık veya 1 çorba kaşığı kakao da konabilir.
6 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
KREMA İÇİN:
1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
3 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
YAPILIŞI:
1- KREMA: Yumurta, seker, un, limon kabuğu rendesi bakır bir kapta karıştırılır. Yavaş yavaş süt konur. Karıştırarak pişirilir. Koyulaşıp kaynayınca yağ ve vanilya katılır. Karıştırarak soğutulur.
2- PANDİSPANYA: Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır. Yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
3- Bakır bir tencerede yumurtalar ile seker çarpılır, iyice koyulaştırılır.
4- Elemiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup karıştırılır.
5- Tepsiye yayılır. Orta hararetli fırında 10- 15 dakika kurutulmadan pişirilir.
6- Soğutmadan, kağıdı ile uzun kenar boyunca sarılıp açılır.
7- Krema sürülüp tekrar sarılır. Üzerine vanilyalı pudra şeker serpilir.
Not:
1) İstenirse, kremadan bir miktar ayrılıp üzerine sürülür, fındık veya hidistan cevizi rendesi yapıştırılır.
2) Rulo sarılmadan kremanın üzerine muz veya çilek konup beraber sarılabilir.
3) Pandispanya hamuruna ve kremaya 1- 2 avuç dövülmüş fındık veya 1 çorba kaşığı kakao da konabilir.