-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Malzemeler
1.5 kilo pazı
3 tane patates
1 tane dolmalık kırmızı biber
2 yemek kaşığı Tereyağı
2 diş sarmısak
1.5 su bardağı sıcak şu
1 su bardağı Sıvı Krem Santi Süt Kreması
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Pazılar ayıklanıp temizlenerek yıkanır.
Pazılar sap yapraklarından ayrılarak 2-3 santimlik parçalar halinde doğranır.
Patatesler soyulur ve uzunlamasına dörde bölünüp tuzlu su içinde bekletilir.
Dolmalık biber küçük küçük doğranır .
Eritilmiş tereyağında patatesler 5 dakika kavrulur. Sonrasında pazı sapları, dolmalık biber ve kıyılmış sarmısak eklenerek kavurmaya devam edilir.
Kavrulan sebzelerin üzerine 1,5 su bardağı sıcak su eklenir ve kapağı kapatılarak 15 dakika kadar pişirilir.
Ayrılan pazı yaprakları ince ince doğranır ve tencereye ilave edilerek 10 dakika kadar pişirilir.
Ocaktan almaya yakın krema eklenip , limon suyu, karabiber, tuz ve toz şeker eklenip 1 dakiika tutulur ve ocaktan alınır.
Sıcak ya da ılık olarak servis edilir.