- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Kremalı Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
3 adet orta boy patates,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tuz,
100 ml krema,
Su.
Üzeri için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ, (tercihe göre tereyağı da olur.)
1 çay kaşığı pul biber.
Kremalı Patates Çorbası Tarifi
Kremalı Patates Çorbası Yapılışı
Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranıp tencereye koyulur.
Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilerek kavrulur.
Daha sonra üzerine rendelenen patatesler ve tuz eklenip karıştırılır.
Tercihe göre çok az karabiber ve pul biber eklenip 1 dakika kadar daha kavrulur.
Tencerenin içine patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edilir.
Patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Patatesler yumuşadıktan sonra blendırdan geçirilir ve içerisine krema eklenip karıştırılır.
Üzerine istenilen kıvama gelinceye kadar su ilave edilir.
Hazırlanan kremalı patates çorbası kaynamaya bırakılır.
2 dakika kadar kaynatılıp ocaktan alınır.
Küçük bir tavanın içerisine sıvı yağ ve pul biber konulup rengi çıkana kadar ısıtılır.
Kaselere koyulan çorbanın üzerine biberli yağ dökülüp sıcak olarak servise sunulur.
3 adet orta boy patates,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tuz,
100 ml krema,
Su.
Üzeri için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ, (tercihe göre tereyağı da olur.)
1 çay kaşığı pul biber.
Kremalı Patates Çorbası Tarifi
Kremalı Patates Çorbası Yapılışı
Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranıp tencereye koyulur.
Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilerek kavrulur.
Daha sonra üzerine rendelenen patatesler ve tuz eklenip karıştırılır.
Tercihe göre çok az karabiber ve pul biber eklenip 1 dakika kadar daha kavrulur.
Tencerenin içine patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edilir.
Patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Patatesler yumuşadıktan sonra blendırdan geçirilir ve içerisine krema eklenip karıştırılır.
Üzerine istenilen kıvama gelinceye kadar su ilave edilir.
Hazırlanan kremalı patates çorbası kaynamaya bırakılır.
2 dakika kadar kaynatılıp ocaktan alınır.
Küçük bir tavanın içerisine sıvı yağ ve pul biber konulup rengi çıkana kadar ısıtılır.
Kaselere koyulan çorbanın üzerine biberli yağ dökülüp sıcak olarak servise sunulur.