OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Kremalı Minik Rulolar
Arkadaşım Zerrin den müthiş bir tarif annemin kabul gününe birlikte yaptık. Çok keyifli oldu hem sohbet ettik, hem yaptık, tüm inceliklerini, püf noktalarını paylaştı benimle, bende sizlerle paylaşıyorum.. Lezzeti ve sunumu ile çok güzel, üstelik yapmakta çok kolay… Zerrin aynı kekin farklı versiyonlarını yapıyormuş bende deneyip sizlerle paylaşacağım…
4 Yumurta
6 kaşık şeker
4 Kaşık tepeleme un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
3 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 vanilya
5 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için
Hazır çikolata sos
Öncelikle krema hazırlanacak, un şeker, vanilya sütle karıştırılıp, ocağa konur. İçerisine limon kabuğu rendesi ilave edilir. Katı bir muhallebi olarak pişirilir.(krema bayağı katı olacak, kekin içinden akmaması için katı olması gerekiyor). Soğumaya bırakılır.
Sonra keke başlanır.
Katı yağ ile fırın tepsisi bolca bir yağ tabakası olarak(beyaz bir yağ tabakası olacak şekilde)yağlanır.
Yumurta ile şeker kar gibi olup katılaşıncaya kadar mikserle çırpılır. Un ve kabarma tozu karıştırılıp, azar azar çırpılmış şeker ve yumurta karışımına ilave edilir. Fırın tepsisine yayılır.
180 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir. Çok fazla pişirmeyin kek sertleşmemeli. Korkmayın ince bir kek olduğundan üzerinin hafifçe pembeleşmesi, kekin pişmesi için yeterli oluyor.
Kek fırından çıkınca bekletmeden enine üç parçaya bölünür. Arasına katı kremadan konulur kıvrılır kıvrılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir. Üç parçada aynı şeklinde sarılır. Üç parçadan oluşan içi kremalı pastalar kalın dilimler olarak kesiler kesilen yerler hindistancevizini batırılır. Üzeri çikolatalı sosla süslenip, toz fıstık serpilir.
Arkadaşım Zerrin den müthiş bir tarif annemin kabul gününe birlikte yaptık. Çok keyifli oldu hem sohbet ettik, hem yaptık, tüm inceliklerini, püf noktalarını paylaştı benimle, bende sizlerle paylaşıyorum.. Lezzeti ve sunumu ile çok güzel, üstelik yapmakta çok kolay… Zerrin aynı kekin farklı versiyonlarını yapıyormuş bende deneyip sizlerle paylaşacağım…
4 Yumurta
6 kaşık şeker
4 Kaşık tepeleme un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
3 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 vanilya
5 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için
Hazır çikolata sos
Öncelikle krema hazırlanacak, un şeker, vanilya sütle karıştırılıp, ocağa konur. İçerisine limon kabuğu rendesi ilave edilir. Katı bir muhallebi olarak pişirilir.(krema bayağı katı olacak, kekin içinden akmaması için katı olması gerekiyor). Soğumaya bırakılır.
Sonra keke başlanır.
Katı yağ ile fırın tepsisi bolca bir yağ tabakası olarak(beyaz bir yağ tabakası olacak şekilde)yağlanır.
Yumurta ile şeker kar gibi olup katılaşıncaya kadar mikserle çırpılır. Un ve kabarma tozu karıştırılıp, azar azar çırpılmış şeker ve yumurta karışımına ilave edilir. Fırın tepsisine yayılır.
180 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir. Çok fazla pişirmeyin kek sertleşmemeli. Korkmayın ince bir kek olduğundan üzerinin hafifçe pembeleşmesi, kekin pişmesi için yeterli oluyor.
Kek fırından çıkınca bekletmeden enine üç parçaya bölünür. Arasına katı kremadan konulur kıvrılır kıvrılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir. Üç parçada aynı şeklinde sarılır. Üç parçadan oluşan içi kremalı pastalar kalın dilimler olarak kesiler kesilen yerler hindistancevizini batırılır. Üzeri çikolatalı sosla süslenip, toz fıstık serpilir.