OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
"Ağlayan kek nasıl yapılır?" merak edenler için: Nefis çikolata sosuyla dolgulu, üstü beyaz köpük kremalı ağlayan tarifi; damak çatlatan sizi mutlu edecek lezzette ve tatlı krizini bastıracak bir alternatif...
Malzeme Listesi
250 gr tereyağı
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı kakao
1/2 çay kaşığı tuz
4 adet yumurta
1 su bardağı un
150 gr çikolata (ince doğranmış)
2,5 çay kaşığı vanilya
3 adet yumurta sarısı
2 su bardağı krema
3 yemek kaşığı nişasta
1/4 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı süt
Hazırlanışı
Adım 1
Fırını 160 derecede ısıtın. Büyük bir kapta 200 gram eritilmiş tereyağı, 2 bardak toz şeker, 2 bardak kakao ve tuzu iyice karıştırın. Bir çay kaşığı vanilya ve yumurtaları tek tek çırparak ilave edin. Unu ilave edin, iyice karıştırın.
Adım 2
Hafif yağladığınız 30x20 boyutunda fırın kabına hazırladığınız hamuru dökün. 25 dakika fırında pişirin. Keki bir kenarda bekletin daha sonra buzdolabında soğutun.
Adım 3
Büyük bir kapta eritilmiş 50 gr tereyağı ve 1 çay kaşığı vanilyayı karıştırın. Orta boy sos kabında yarım bardak şeker, 3 kaşık kakao ve nişastayı karıştırın. 1 bardak krema ve yumurta sarılarını ilave edin, karıştırın. Daha sonra sütü ekleyin karıştırarak orta ateşte 1 dakika kaynatın.
Adım 4
Pişirdiğiniz sıcak sütlü karışımı, önceden hazırladığınız tereyağlı karışıma ilave edin. Çikolatayı ekleyin ve pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın. Buzdolabından çıkardığınız kekin üzerine çikolatalı sosu dökün, tekrar buzdolabında 2 saat bekletin.
Adım 5
Kremalı beyaz sos için için 1 bardak kremayı 30 saniye mikserde çırpın. Vanilya ve pudra şekeri ilave edin. Yumuşak kıvama gelene kadar karıştırın. Kekin üzerine çırptığınız beyaz sosu dikkatli bir şekilde yayın.
Adım 6
Keki karelere bölün ve servis yapın.
Püf Noktası
Ağlayan kekin sosunu bol yapmanızı tavsiye ediyoruz.