-
- Üyelik Tarihi
- 24 Mar 2017
-
- Mesajlar
- 4,579
-
- MFC Puanı
- 1,437
MALZEME:
Toz şeker 320 gr.
Su 150 ml.
Süt 1 lt.
Vanilya esansı Birkaç damla
Yumurta 6 adet
Yumurta sarısı 4 adet
YAPILIŞI:
(10 kişilik) Şekerin 200 gramını ve suyun 100 mililitresini tencereye koyup, bir taşım kaynatın. Kaynatmayı sürdürerek altın sarısı karamel rengini alıncaya kadar pişirin. Dikkatlice kalan suyu karamele ekleyip, kaynatın ve karıştırın. Ateşten alıp, 10 adet krem karamel kalıbına bölüştürün.
Sütü bir tencereye koyup, ılındırın. Yumurta, yumurta sarıları, vanilya ve kalan şekeri çırparak karıştırın. Şekerli yumurtalara sıcak sütü azar azar ilave edip, karıştırarak yedirin. İnce bir süzgeçten temiz bir kaba süzdürün.
Fırınınızı 165 C'ye getirip, ısıtın. Bu karışımı krem karamel kalıplarına bölüştürerek kalıpları doldurun. Kalıpları derin bir tepsiye yerleştirip, tepsiyi kapların yarılarına gelecek kadar ılık su ile doldurun. Fırına sürüp, yaklaşık 35-40 dakika pişmeye bırakın. Fırından alın. Biraz ılınınca, buzdolabında koyup soğumaya bırakın.
Soğuyan krem karamellerin parmaklarınızın yardımı ile kenarlarından kurtarın. Dikkatlice sallayarak kalıptan kurtulmalarını sağlayın. Bir tabağa ters çevirip, kalıpta kalan karameli üzerine akıtarak servis yapın.
Not: Krem karameller şarlot kalıplarında da hazırlanabilir. Krem karamel servis edilmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletilirlerse kalıptan parçalanmadan çıkarılabilir.
Toz şeker 320 gr.
Su 150 ml.
Süt 1 lt.
Vanilya esansı Birkaç damla
Yumurta 6 adet
Yumurta sarısı 4 adet
YAPILIŞI:
(10 kişilik) Şekerin 200 gramını ve suyun 100 mililitresini tencereye koyup, bir taşım kaynatın. Kaynatmayı sürdürerek altın sarısı karamel rengini alıncaya kadar pişirin. Dikkatlice kalan suyu karamele ekleyip, kaynatın ve karıştırın. Ateşten alıp, 10 adet krem karamel kalıbına bölüştürün.
Sütü bir tencereye koyup, ılındırın. Yumurta, yumurta sarıları, vanilya ve kalan şekeri çırparak karıştırın. Şekerli yumurtalara sıcak sütü azar azar ilave edip, karıştırarak yedirin. İnce bir süzgeçten temiz bir kaba süzdürün.
Fırınınızı 165 C'ye getirip, ısıtın. Bu karışımı krem karamel kalıplarına bölüştürerek kalıpları doldurun. Kalıpları derin bir tepsiye yerleştirip, tepsiyi kapların yarılarına gelecek kadar ılık su ile doldurun. Fırına sürüp, yaklaşık 35-40 dakika pişmeye bırakın. Fırından alın. Biraz ılınınca, buzdolabında koyup soğumaya bırakın.
Soğuyan krem karamellerin parmaklarınızın yardımı ile kenarlarından kurtarın. Dikkatlice sallayarak kalıptan kurtulmalarını sağlayın. Bir tabağa ters çevirip, kalıpta kalan karameli üzerine akıtarak servis yapın.
Not: Krem karameller şarlot kalıplarında da hazırlanabilir. Krem karamel servis edilmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletilirlerse kalıptan parçalanmadan çıkarılabilir.