-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Krem bavaruva tarifi
Malzemeler:
6 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
18 adet jelatin
1 lt süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
2-3 elma
3-4 muz
2 mandalina ve portakal
1,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
18 adet jelatin
1 lt süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
2-3 elma
3-4 muz
2 mandalina ve portakal
Hazırlanışı:
Bakır bir tencerede, yumurta sarıları, şeker, un karıştırılır. Süt ilave edilerek pişirilir. Ateşten alınıp yıkanmış jelatinler konur ve karıştırılır. (Soğumaması için üzerine kapak örtülür.)
Yumurta akları bakır bir tencerede çırpılıp kar haline getirilir.
Sıcak kremadan 2-3 kepçe konup karıştırılır. Sonra kremanın hepsi katılır.
Krema soğuyunca küçük küçük doğranmış meyveler ilave edilir.
Hafif yağlanmış kalıba boşaltılır.
Buz dolabında dondurulur. (4-5 saat)
Kalıp ılık suya batırılıp servis tabağına ters çevrilir. Üzerine dövülmüş yeşil fıstık serpilir.
Yumurta akları bakır bir tencerede çırpılıp kar haline getirilir.
Sıcak kremadan 2-3 kepçe konup karıştırılır. Sonra kremanın hepsi katılır.
Krema soğuyunca küçük küçük doğranmış meyveler ilave edilir.
Hafif yağlanmış kalıba boşaltılır.
Buz dolabında dondurulur. (4-5 saat)
Kalıp ılık suya batırılıp servis tabağına ters çevrilir. Üzerine dövülmüş yeşil fıstık serpilir.

Afiyet olsun.