Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Köz Patlıcanlı İskender

İlksu

Sanırım artık insan, tutunamıyor insana..
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    18 Tem 2017
  • Mesajlar
    1,593
  • MFC Puanı
    3
03424548781163472600.jpg


Malzemeler:
500 gr dana bonfile
1 adet ramazan pidesi

Et marinesi İçin:
1 orta boy soğanın suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 tutam top karabiber
1 adet taze biberiye
Salçalı sos için:
1 yemek kaşığı Biber Salçası
2 yemek kaşığı Domates Salçası
1 yemek kaşığı Tereyağı
1 su bardağı su
tuz
Köz Patlıcanlı Sos için:
1 Kavanoz Köz Patlıcan
200 gr Taze Peynir
Servis için:
4 yemek kaşığı Yoğurt
Servisi İçin:
yeşil biber
çeri domates
Kornişon Turşu

Yapılışı:

Bonfileyi keskin bir bıçak yardımıyla ince ince dilimleyin.
Soğanı rendeleyin ve elinizle suyunu sıkın. Süt, soğan suyu, zeytinyağı ile birlikte etlerin üzerine ilave edin. Top karabiber ekleyerek iyice karıştırın. 1 sap taze biberiye ekleyin.

Streç film ile üzerini kapatın ve 2 saat kadar buzdolabından dinlendirin. Bu süre sonunda buzdolabında çıkarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin.
Salçalı sos için biber ve domates salçasını tereyağında kavurun. Üstüne su ve tuz ekleyerek kıvamı alıncaya kadar pişirin.

Köz patlıcanı sos tenceresine alın ve 1 dakika kadar kavurun. İçine taze peyniri ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın.
Servis için domatesi, biberi ve salatalık turşusunu dilimleyin. Ramazan pidesini küp küp doğrayın ve servis tabaklarına bölüştürün.
Etleri marineden çıkarın, elinizle sıyırın. Hafifçe yağladığınız tavada önlü arkalı pişirin.

Pidelerin üzerine ısıttığınız salçalı sosu eşit miktarda paylaştırın. Üzerine hazırladığınız ekşi kremadan dökün.
Pişen etleri paylaştırın ekmeklerin üzerine paylaştırın ve garnitürleri ilave edin. Kızgın tereyağı ve yoğurt ile servis edin.​
 

Autocrat

"Korkaklıkta AR İlerlermekte ŞEREF Var"
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    7 Haz 2017
  • Mesajlar
    4,081
  • MFC Puanı
    -5
tovbe est :D

kedinin ağzına ciğerle vurmuslar ulan yapmayın kızarım ben boyle sakaya demiş :f38:

harika tesekkurler
 

İlksu

Sanırım artık insan, tutunamıyor insana..
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    18 Tem 2017
  • Mesajlar
    1,593
  • MFC Puanı
    3
Bak işte vallahi çok kolay yapayımda ye canın sağolsun neki bunda bişey yok haftasonu tam bizim bahçelik bu iş
 

Autocrat

"Korkaklıkta AR İlerlermekte ŞEREF Var"
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    7 Haz 2017
  • Mesajlar
    4,081
  • MFC Puanı
    -5
Bak işte vallahi çok kolay yapayımda ye canın sağolsun neki bunda bişey yok haftasonu tam bizim bahçelik bu iş

hmm sozunu etmen yeter yemiş kadar olduk demicem yemeden kadar olamam :f38: ama sağol yaparım demen bile güzel .. ellerine sağlık değil niyetine sağlık
 
Üst Alt