Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Köstebek Pasta

Lykia

Şem's Gibi Aşı'k Olacaksın ki ; Aşk'ın Haddini Aşa
MFC Üyesi
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    27 Tem 2013
  • Mesajlar
    813
  • MFC Puanı
    14
Malzemeler
Keki için;
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao

Kreması için;
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
1 paket krem şanti
Çikolata parçaları

Arası için;
2 veya 3 tane muz

Kek için; yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, un, vanilya, kabartma tozu karıştırılır, son olarak kakao eklenir, karıştırılır. Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine dökülür 180 derecede pişirilir, fırından çıkarınca soğumaya bırakılır. Soğuyunca ters çevrilerek pasta tabağına yerleştirilir, kenarlarında 1 cm boşluk bırakarak ortası bir kaşık yardımıyla oyulur, oyulan kek kırıntıları da bir kapta birleştirilip iyice ufalanır (pastanın en üstüne serpmek için). Kek pişerken kreması yapılır. Krema için; süt, un, vanilya tencerede karıştırılarak pişirilir. Piştikten 5 dakika sonra krem şanti toz olarak dökülüp karıştırılır. Soğuyunca içine çikolata parçaları koyulur. Muzlar uzunlamasına ikiye kesilip düz tarafı alta gelecek şekilde kekin oyulan kısmına tamamen doldurulur. Krema önce muzların üzerine ve kekin her yerine yayılır. Kek kırıntıları kremanın üzerine hafifçe bastırılarak kremayı tamamen kapatacak şekilde serpilir. Pasta buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.
 
Üst Alt