Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Konaklama İşletmeciliği

aLew

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    51
onaklama İşletmeciliği Bölümünün amacı, uluslararası turizm piyasasında rekabet edebilecek özellikteki konaklama işletmelerinin gereksinimi olan yönetsel ve teknik bilgi, beceri ve donanıma sahip, sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş, etik değerleri ilke edinmiş insan kaynaklarını yetiştirmektedir.

Eğitim Süresi:Bir yılı yabancı dil hazırlık sınıfı olmak üzere toplam beş yıllık lisans eğitiminden oluşmaktadır. Eğitim süresince 60 iş günü mesleki staj ve 240 AKTS değerinde eğitim programı uygulanmaktadır.

Çalışma Alanları:Başta konaklama ve kurvaziyer işletmelerinin önbüro, kat hizmetleri, yiyecek-içecek, satış ve pazarlama, insan kaynakları, müşteri ilişkileri bölümlerindeolmak üzere tüm turizm işletmelerinde iş bulma olanağına sahiptir.

Kariyer Olanakları:Konaklama işletmeciliği bölümü mezunları kişisel gelişimlerini tamamlayarak konaklama işletmelerinde üst düzey yönetici konumuna gelebilecekleri gibi Turizm İşletmeciliği, İşletme, İktisat, Sosyoloji vb. alanlarda Yüksek Lisans/Doktora yapabilme ve Yükseköğretim Kurumlarının turizm ile ilgili bölüm ve programlarında akademisyen olabilme olanaklarına da sahip. (alıntı)

Mezun olduğum bölüm , şuan bir otelde İnsan Kaynakları Uzmanlığı yapmaktayım.

Üst Alt