Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Konak Nedir? Bebeklerde Neden Oluşur? Konaktan Kurtulma Yolları Nelerdir?

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    8 Ara 2012
  • Mesajlar
    17,522
  • MFC Puanı
    3,901
Konak, bebek dünyaya geldikten sonra ilk üç ay içinde kafasında başta olmak üzere yüzünde de oluşabilen sarımsı, kabuklu bir tabakadır. Bu tabaka bebekten çok anneye daha çok tedirgin eder. Özellikle de ilk defa anne olanlar telaşlanabilir. Ama telaş yapacak bir durum yoktur. Bebeğin vücudu üretir. Bunun sebebinin ise anneden gelen hormonlar olarak kabul edilir. Temizlikle bir ilgisi yoktur ya da bir hastalık değildir. Çok yıkanan bebeğin saçında da olabilir. Ayrıca bebekte henüz gelişmeyen sindirim sistemi de etkili olabilir.

images-18.jpg


Konak kendi kendine geçebileceği gibi geçmeyebilir hatta alın ve göz kapağına kadar inebilir. Kızarıklık, kaşıntı ileri safhalarında olur. Böyle durumlarda müdahale etmek gerekebilir. Ama bu müdahale doktor kontrolünde olmalıdır. Çünkü bebek cildi çok hassastır. Ve çok çabuk tepki verir. Kulaktan dolma bilgilerle hareket edilmemelidir. Özellikle uzun süren ve bir türlü geçmeyen konak bebeğin gelişimini etkileyebilir.
Konak her bebekte görülmez. İki kardeşten birinde konak olurken diğerinde konak olmayabilir.
Konak tedavisine başlamak için bir süre beklenebilir. Bu süre 1 hafta ile 3 ay arasındadır. Eğer konak kendi kendine geçmiyor ise bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir. Doktor konaklı kafayı inceledikten sonra öncelikle bitkisel çözümler önerecektir.

indir-12.jpg



Konaktan Kurtulma Yolları Nelerdir?

Has zeytinyağı konaklı bölgeye pamukla sürülüp bir süre bekletilir ve bebek yıkandıktan sonra uçları top şeklinde olan bebek tarağı ile saçlar taranır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta has zeytinyağının asit oranı çok yüksek olabilir. Bunun için kullanılacak zeytinyağına dikkat edilmelidir.
Bir başka yöntem de zeytinyağı ile karbonatın karıştırılıp konaklı bölgeye pamukla sürülmesidir. Bir müddet bekletildikten sonra bebek yıkanır ve yine bebek tarağı ile saçlar tersten taranır. Bu yöntemle neredeyse hemen hemen tüm konaklardan kurtulunmuş olur. Yalnız bu tarz temizlemelerde saçlar kopabilir. Bu durumda telaşlanmamak gerek zaten bebeklerin ilk saçları genellikle dökülür. Yeni saçlar zamanla çıkacaktır.
Bebek yağı da bebek yıkanmadan önce konaklı bölgeye sürülür.
Vazelin de sürülüp bir süre bekletilir, bu şekilde pulların döküldüğü görülür.
Bebeklerin saç bakımı için kullanılan yumuşak fırçalar vardır. Bebek yıkandıktan sonra saç dipleri yumuşar ve hafif hafif fırçalamak suretiyle konaklar çıkabilir.
Konak şampuanları da vardır. Bu şampuanları doktorlar da önerir ve eczanelerden kolaylıkla temin edilebilir.

indir-1-9-300x164.jpg


Konak eğer alına, göz kapaklarına kadar indiyse belli bebek kremleri kullanılır. Bu kremler kısa sürede olmasa da iyi geldiği görülecektir.
Konak tedavisinde kesinlikle pullar koparılmamalıdır. Koparıldığı takdirde deride yaralar oluşur. Bu yaralar enfeksiyonlara yol açar.
Yapılan tüm müdahalelerden sonra bebek yıkanmalıdır. Uzun süre yağ ya da karbonat bebeğin kafasında tutulmamalıdır. Doktor tavsiyeli kremler ve şampuanlar kullanılmalıdır. Yetişkinlerin kullandığı şampuanlar bebeklere kullanılmamalıdır. Bebekler ve bebek ciltleri çok hassastır. Yapılacak her şey doktor kontrolünde olmalıdır.

Alıntıdır.
 
Üst Alt