Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Komşuluk

AdoniS

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    11

Hergeçen gün git gide uzaklaşarak kaybolan giden bir Altın değerinde güzelliği kaybediyoruz.
Bunun sorumlusu geçim sıkıntısı yahut manevi bir sıkıntı ile bahaneyi ortaya koymayalım.
Bunun suçlusu tamamen bizleriz bir sürü değeri kaybetmenin olduğu gibi.

İslam’da Allah-u Teala;

"Anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya ve mâliki bulunduğunuz kimselere iyilik edin." (Nisâ, 4/34).

Ailemizden sonra ’’Komşuluk’’ gelir.

Darlık zamanlarımızda,Bayramlarımızda,Mübarek Kandillerimizde,Hasta olunca ne kadar komşuyuz hiç düşündünüz mü?
Ecdadımızın herşeyi edeb içerisinde yaşadığı bir komşuluğu şimdi neden kaybedelim ki.

"Kainatın efendisi Hz.Muhammed(A.S.m.) efendimiz buyurmuş ki;

"Hastalanırsa ziyaretine gidersin, vefat ederse cenazesini kaldırırsın. Senden borç isterse borç verirsin. Darda kalırsa yardım edersin. Başına bir felâket gelirse teselli edersin. Evinin damını onunkinden yüksek tutma ki, onun rüzgârını kesmeyesin. Ya senin ne pişirdığını bilmesin, ya da pişirdiğinden ona da ver."

(Y.Kandehlevi, Hayâtü`s-Sahâbe, III, 1068).

Bizi biz yapan bu güzel bir değeri kaybedeb nedenleri kendimizde arayalım nedir bunun cevabını bulalım.
Bulunmazdır bir değerdir Komuşuluk herkes bunu değeri yaşayamaz ama bizim Ecdadımız bunu en güzel bir şekilde yaşamış.
Neden yine olmasın...

Aman devir değişti,şimdi insanlar değişti,o yapmıyor ben niye yapim,eskiden di öyle şeyler mi diyelim hep ?
Peki nereye kadar dicez bize emredilen bir değerimizi nereye kadar yapmıcaz.
Kararlı olmanın en güzel faydasını göreceksiniz bir adım atmakla ’’Komşuluğun’’ ne güzel olduğunu.

Bırakalım artık bahaneleri cesur,azimli,kararlı olalım Komşuluğu yeniden baş taçı yapalım.
Bulunmaz olan bir değeri yeniden çıkartalım.

Yeterki siz kendinize güvenin ilk adım olarak bir komşunuza ziyarete gidin bunu kendnize yapın.
Bakın ozaman o güzel duygu/hissin ne kadar bulunmaz bir güzellik olduğunu anlicaksınız.

Her ne durumda olursa olsun sımsıkı sarılıp geçinen bir komşu olmak ap ayrı bir bulunmaz bir değerdir.
Bunu herdaim sürdürmek bizlerin görevleridir.

Bu Bulunmaz Değeri her zaman yaşamak/yaşatmak ümidiyle.

Üst Alt