Kombu çayı, kombu çayı tarifi, kombu çayı faydaları saymakla bitmez, ömrü uzatan ve metabolizmayı hızlandıran Kombu çayı.
Bugüne kadar birçok çay ve bu çayların birçok faydasını duymuştursunuz. Ancak, kombu çayının faydaları oldukça fazla ve yapılışıda bir o kadar kolay. Kombu çayını bir defa deneyerek faydalı olup olmadığını kendi deneyiminizle görebilirsiniz.
Kombu Çayı Faydaları
Kan sayımını düzenler.
Anjine iyi gelir.
Akciğer hastalıkları olan bronşite iyi gelir.
Öksürük ve balgamı yok eder.
Boğaz ağrıları ve bademcik şişmelerinde ilaç görevi görür.
Adale ağrılarını giderir.
Ömrü Uzatır.
Sinirleri rahatlatır, stresi yok eder.
Huzursuzluğu giderir.
Yüksek tansiyona sahip kişilerde tansiyon düşürücü olarakda kullanılabilir.
Mide bozukluklarında, sindirim sistemi sorunlarında etkilidir.
Şeker hastalığını tedavi eder.
Alerjilere iyi gelir.
Kalp bozuklarına iyi gelir.
Metabozlizmayı güçlendirir.
Böbrek faliyetlerini arttırır.
Kanser tedavisinde yararlıdır.
Damar sertliğini tedavi eder.
Hemoroide iyi gelir.
Yorgunluk, bitkinlik ve huzursuzluğu giderir.
Kombu Çayı Malzemeleri
3 litre su
1,5 su bardağı toz şeker
10 paket siyah çay
4 poşet şeftali aromalı poşet çay
Kombucha mantarı
Kombu Çayı Hazırlanışı Yapılışı
Suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ekleyin ve 5 dakika kadar daha kaynatın. 10 Poşet siyah çayı ve 4 poşet siyah şeftali aromalı poşet çayınıda ekleyip 15 dakika demlenmesi için bekleyin. Şimdi çay poşetlerini tencere içinden alın ve karışımıdaha geniş bir borcama aktarın. İçerisine Kombucha mantarınıda ekleyin. Kabı bir tülbent yada örtüyle hava almayacak şekil örtün. Kombu çayını 23 derecede saklamaya çalışın. 4 gün ila 8 gün arasında beklemeniz gerekecektir. Kombu çayını 4-8 gün sonra tüketebilirsiniz. Kombu çayına bira, şampanya gibi alkollü bir içecek ilave edebilirsiniz. Bu sayede kombu çayı sirkeye dönüşecektir.