-
-
-
- MFC Puanı
- 15,980
Merhabalar
Ukuu yardımcı programı, çekirdeğin ayrı ayrı .deb paketlerini indirmeye gerek kalmadan, otomatik olarak yükleyici ile yeni Linux çekirdeğinin yayınlandığını haber veren ve otomatik yüklemesi için C++ dilinde yazılmış grafiksel bir programdır.
Özellikleri:
* kernel.ubuntu.com dan çekirdek listesini getirir
* Yeni bir çekirdek güncelleme mevcut olduğunda bildirimleri görüntüler.
* Paketleri otomatik olarak indirir ve kurar * Kullanılmayan çekirdeği kaldır
Yazılımı Yükleme Adımları:
1.Adım:
Yazılımın depo adresini root yetkilerle açılan terminal penceresinde komut satırından sistem'e ekleyin.
2.Adım:
Depo adresini ekledikten sonra sistemi ;
2.1.Depo adreslerini güncelleyin :
(-u parametresi ek depo/paket alt bileşenlerinin yüklenmesini sağlar)
2.2.Sisteminizdeki paketleri güncelleyin :
2.3.Sisteminizin İşletim Sisteminin Bileşenlerini Güncelleyin:
(dselect ifadesi sistemin kendisi ve bağımlılıkları ile kurulmasını sağlar)
3.Adım :
Yazılımını terminalden sisteminize kurun.
Yazılımı yükledikten sonra ilk kez çalıştırılırsa önce program içi önbellek tazlemesi yapıyor. (Arka planda kullanıcının .config dizinin de .uuku dizininde herbir çekirdeğin numarasına göre dizin oluşturup içine bir index.html ve readme dosyası oluşturuyor)
Kernel güncellemesi yaparken dikkat edeceğiniz tek nokta, bir an üst sürüme çıkmayın bu sisteminizde bağımlılık sorunları oluşturur.Kademe kademe çekirdek sürümünü yükselttin.Yani
Örnek veriyorum sizin çekirdek sürüm 4.4.1.0 ise bir anda 5.5.7.0 yüklemeyin çalışmaz bunun yerine 4.4.1.0 sürümünü 4.4.2.0 sürümüne güncelleyin böyle adım adım sürüm 5.x.x yükseltebilirsiniz.Artık eski çekirdek sürümlerini de KALDIRMAYIN...Bunun nedeni yüklediğiniz eski sürüm bir yazılım yeni çekirdek sürümde sorun çıkartabilir yada sistemi kilitleyebilir.Bundan dolayı eski sürüm çekirdekleri sistemin kendisi kaldırılmasını ÖNERMEDİĞİ SÜRECE atıl yani hazır halde sistemde muhafaza edin.
Ukuu yardımcı programı, çekirdeğin ayrı ayrı .deb paketlerini indirmeye gerek kalmadan, otomatik olarak yükleyici ile yeni Linux çekirdeğinin yayınlandığını haber veren ve otomatik yüklemesi için C++ dilinde yazılmış grafiksel bir programdır.
Özellikleri:
* kernel.ubuntu.com dan çekirdek listesini getirir
* Yeni bir çekirdek güncelleme mevcut olduğunda bildirimleri görüntüler.
* Paketleri otomatik olarak indirir ve kurar * Kullanılmayan çekirdeği kaldır
Yazılımı Yükleme Adımları:
1.Adım:
Yazılımın depo adresini root yetkilerle açılan terminal penceresinde komut satırından sistem'e ekleyin.
Kod:
apt-add-repository -y ppa:teejee2008/ppa
2.Adım:
Depo adresini ekledikten sonra sistemi ;
2.1.Depo adreslerini güncelleyin :
Kod:
apt-get -u update
2.2.Sisteminizdeki paketleri güncelleyin :
Kod:
apt-get -u upgrade
2.3.Sisteminizin İşletim Sisteminin Bileşenlerini Güncelleyin:
Kod:
apt-get -u dselect-upgrade
3.Adım :
Yazılımını terminalden sisteminize kurun.
Kod:
apt update && sudo apt install ukuu
Yazılımı yükledikten sonra ilk kez çalıştırılırsa önce program içi önbellek tazlemesi yapıyor. (Arka planda kullanıcının .config dizinin de .uuku dizininde herbir çekirdeğin numarasına göre dizin oluşturup içine bir index.html ve readme dosyası oluşturuyor)
Kernel güncellemesi yaparken dikkat edeceğiniz tek nokta, bir an üst sürüme çıkmayın bu sisteminizde bağımlılık sorunları oluşturur.Kademe kademe çekirdek sürümünü yükselttin.Yani
Örnek veriyorum sizin çekirdek sürüm 4.4.1.0 ise bir anda 5.5.7.0 yüklemeyin çalışmaz bunun yerine 4.4.1.0 sürümünü 4.4.2.0 sürümüne güncelleyin böyle adım adım sürüm 5.x.x yükseltebilirsiniz.Artık eski çekirdek sürümlerini de KALDIRMAYIN...Bunun nedeni yüklediğiniz eski sürüm bir yazılım yeni çekirdek sürümde sorun çıkartabilir yada sistemi kilitleyebilir.Bundan dolayı eski sürüm çekirdekleri sistemin kendisi kaldırılmasını ÖNERMEDİĞİ SÜRECE atıl yani hazır halde sistemde muhafaza edin.