Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kolay Aşure Nasıl Yapılır?

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
Malzemeler

2 su bardağı buğday
1 su bardağı kuru bakla
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı pirinç
200 gr kuru sarı üzüm
200 gr kuru kayısı
500 gr kestane (çizin, suda bekletin, 1 tutam şekerle beraber haşlayın ve ayıklayın)
1,5 kg toz şeker
Kolay Aşure Nasıl Yapılır?

Kolay Aşure Tarifi için;
Buğdayı, baklayı ve pirinci iyice yıkayın. 5 litre suyla beraber tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatın. Bu aşamada bir çimdik tuz ekleyin. Su kaynayınca 20 dakika pişirmeye devam edin. Büyük battaniyelere sararak bir gece bekletin. Bekletirken içine birkaç parça buz ekleyebilirsiniz. Geceden nohut, fasulye, üzüm ve kayısıyı ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Sabahleyin aşure tenceresini 3 litre su ekleyerek ve kapağı açık olarak orta ateşe koyun. Kaynamasını bekleyin.
Fasulye (fasulye 3 kere soğuk su konarak haşlanacak) ve nohutları ayrı tencerelerde iyice haşlayın. Nohutların kabuklarını soyun. Her ikisini de tencereye katın ve 1.5 litre kaynar su ilave edin. Yine ayrı ayrı kaynattığınız ve süzdüğünüz üzüm ve kayısıları (kayısıları kaynatırken 1 tatlı kaşığı şeker ilave edin) 1 ya da 2 su bardağı kaynar su ilavesiyle ekleyin. Bu aşamada 1 tatlı kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Malzemelerin hepsi piştiği zaman, kestaneyi koyun. (Kestaneyi eklemeden önce çizin, suda bekletin, 1 tutam şekerle beraber haşlayın ve ayıklayın) Kısık ateşte bu işlem 3 saatinizi alır. Aşure hep için için kaynamalı ama çok yüksek ateşte olmamalı ve hiç karıştırılmamalı. En son şekeri ekleyin. 30 dakika şeker iyice eriyene kadar bu sefer bir tahta kaşıkla hiç bırakmadan karıştırın. Ya da aşurenin sululuğuna göre şekeri şerbet hazırlayarak koyun. Şerbet yapacaksaınız; 1,5 kg toz şekeri 4 su bardağı su ile kaynatın ve kıvam alınca bir iki damla limon suyu ile tekrar kaynatın. Şerbet ya da şeker iyice emilince 10 dakika dinlendirin ve ardından sıcakken servis tabaklarına koyun.
Soğuyunca üzerini toz antepfıstığı, ceviz, kuş üzümü, kuru üzüm, badem, kuru incir, nar ve fıstıklarla süsleyin.
 
Üst Alt