Rapunzel
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 11 Mar 2015
-
- Mesajlar
- 5,320
-
- MFC Puanı
- -445
Köfteli ve nohutlu semizotu çorbası
Malzemeler
Yarım demet semizotu
2 yemek kaşığı pirinç
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı tavuk suyu veya su
Köfte için
150 gr tavuk kıyması
1 yemek kaşığı galeta unu (Köftenin kıvamına göre)
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kekik
Kimyon
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Un
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
Köfteli ve nohutlu semizotu çorbası
Tavuk kıymasına baharatları, tuzu ve galeta ununu ekleyip yoğurun.
Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Köfteleri una bulayın.
Ayçiçeği yağını tavada ısıtın.
Köfteleri kızartın.
Köfteleri kağıt havlu üzerine alın.
Tereyağını eritin.
Dört su bardağı su ve pirinci ekleyip kaynamaya bırakın.
Pirinç yumuşayınca haşlanmış nohutları, köfteleri ve ince doğradığınız semizotunu ekleyip 3-4 dakika pişirin.
Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta sarısı ve un ekleyip karıştırın.
Çorbanın suyundan 2-3 yemek kaşığı ekleyip karıştırın.
Kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyip bir-iki taşım kaynatın.
Servis kaselerine paylaştırıp üzerine kızdırdığınız tereyağlı naneyi gezdirin.
Servis yapın.
Malzemeler
Yarım demet semizotu
2 yemek kaşığı pirinç
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
Tuz
Karabiber
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı tavuk suyu veya su
Köfte için
150 gr tavuk kıyması
1 yemek kaşığı galeta unu (Köftenin kıvamına göre)
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kekik
Kimyon
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Un
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
Köfteli ve nohutlu semizotu çorbası
Tavuk kıymasına baharatları, tuzu ve galeta ununu ekleyip yoğurun.
Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Köfteleri una bulayın.
Ayçiçeği yağını tavada ısıtın.
Köfteleri kızartın.
Köfteleri kağıt havlu üzerine alın.
Tereyağını eritin.
Dört su bardağı su ve pirinci ekleyip kaynamaya bırakın.
Pirinç yumuşayınca haşlanmış nohutları, köfteleri ve ince doğradığınız semizotunu ekleyip 3-4 dakika pişirin.
Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta sarısı ve un ekleyip karıştırın.
Çorbanın suyundan 2-3 yemek kaşığı ekleyip karıştırın.
Kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyip bir-iki taşım kaynatın.
Servis kaselerine paylaştırıp üzerine kızdırdığınız tereyağlı naneyi gezdirin.
Servis yapın.