Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
Köfteli Mantar Çorbası Tarifi
MALZEMELER
Yarım kg mantar
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
KÖFTE İÇİN
250 gr kıyma
1 dilim bayat ekme içi
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
İlk önce köftelerimizi hazırlayalım; soğanı rendeleyin ve geniş bir kasenin içine alın, üzerine ufalanmış ekmekleri ekleyin. Ardından kıymayı ve baharatlarını ekleyip yoğurun. Misket büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin ve 15-20 dakika pişirin.
Köfteler pişerken, mantarları doğrayın yarım limonlu suyla bir tencereye alarak 5-10 dakika haşlayın. Haşlanan mantarları süzün. Ayrı bir tencere de un ile tereyağını kavurun. üzerine et suyunu ve bir tutam tuz ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında fırından çıkardığınız köfteleri ve haşlanmış mantarları ekleyin. 5-10 dakika daha pişirin.
Çorbamız servise hazırdır, Afiyet olsun
MALZEMELER
Yarım kg mantar
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
KÖFTE İÇİN
250 gr kıyma
1 dilim bayat ekme içi
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
İlk önce köftelerimizi hazırlayalım; soğanı rendeleyin ve geniş bir kasenin içine alın, üzerine ufalanmış ekmekleri ekleyin. Ardından kıymayı ve baharatlarını ekleyip yoğurun. Misket büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin ve 15-20 dakika pişirin.
Köfteler pişerken, mantarları doğrayın yarım limonlu suyla bir tencereye alarak 5-10 dakika haşlayın. Haşlanan mantarları süzün. Ayrı bir tencere de un ile tereyağını kavurun. üzerine et suyunu ve bir tutam tuz ekleyin, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında fırından çıkardığınız köfteleri ve haşlanmış mantarları ekleyin. 5-10 dakika daha pişirin.
Çorbamız servise hazırdır, Afiyet olsun