Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Koçlarda Eşeysel olgunluk ölçütleri

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1,810
Koçlarda Eşeysel olgunluk ölçütleri

Eşeysel olgunluk ölçütleri
dot.gif
Eşeysel olgunluk yaşı (gün)
dot.gif
Erken kuzuların aşım isteği gösterdikleri ve sperma ürettikleri yaş.
dot.gif
Eşeysel olgunluk ağırlığı (kg)
dot.gif
Erkek kuzuların aşım isteği gösterdikleri ve sperma ürettikleri ağırlık.
8.2.2.3.2. Testis (Erbezi,) özellikleri ölçütleri

dot.gif
Testis çapı (mm) : Her bir lestisin en geniş yerinden metal kompas ile belirlenen çapı
dot.gif
Sıkrotum çevresi (cm) : Bir çift testisin en geniş yerinden alınan çevre uzunluğu.
dot.gif
Testis hacmi (cm) : Testis hacmi (cm) = Ortalama testi uzunluğu (cm) x Ortalama testis çapı
dot.gif
Sıkrotum hacmi (cm) : Sıkrotum, inguinal bölgeye birleştiği yerde bağlanarak plastikler yapılmış hacim ölçere daldırılır. Taşırılan suyun ağırlığı sıkrotum hacmini gösterir.
8.2.2.3.3. Sperma özellikleri ölçütleri

dot.gif
Sperma hacmi (cm) : Birim zamanda bir koçun ürettiği sperma miktarı.
dot.gif
Sperma motilitesi (%) : Bir yönde güçlü heraketi olan spermatozoitlerin oranı (%)
dot.gif
Anormal spermatozoit (%) : Birim sperma içinde anormal spermatozoitlerin oranı
8.2.2.3.4. Cinsel istek (libido) ölçütleri

dot.gif
Biniş süresi (Sn) : Koçun, kızgın koyunu saptayıp üzerine binişine değin geçen süre
dot.gif
Boşalma süresi (Sn) : Koçun kızgın koyunu saplayıp sperma boşaltma (ejukulasyon) değin geçen zaman.
dot.gif
Birinci boşaltma ile ikinci biniş oranı süre (Sn) : Koçun birinci boşaltması ile kızgın koyunu saptayıp ikinci binişine değin geçen zaman.
dot.gif
Aşım sayısı : Birim zaman içinde bir koçun yaptığı aşım sayısı

Üst Alt