Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

KOCAELİ - İZMİT - Muammer Dereli Anadolu Öğretmen Lisesi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Kocaeli İli Acısu Çok Programlı Lise Binasında Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğünün 14.08.2002 tarih ve 3102 sayılı onayı ile 2002 – 2003 öğretim yılından itibaren“16 MART ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ” olarak eğitim öğretime başlamıştır. Okul 2006 – 2007 öğretim yılında Kocaeli Valiliğinin 07/09/2006 tarih ve 33453 sayılı olurları ile İzmit Merkezde Hayırsever Dereli ailesi tarafından yaptırılan yeni binasına taşınarak “MUAMMER DERELİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ” olarak isimlendirilmiştir.

DERELİ AİLESİ

Muammer Dereli Dereli Holding ve İzmit Federal Mogul firmasının kurucusudur.
Dereli ailesi Mehmet Sinan Dereli nin öncülüğünde ve büyük katkılarıyla İzmit Belediyesi sınırları içinde eski Seka klor arazisi üzerinde 26100 m2 açık alan 16.500 m2 kapalı alanı olan Türkan Dereli İlköğretim Okulunu, Muammer Dereli Anadolu Öğretmen Lisesini ve Bilgün Dereli Anaokulunu tamamen kendi imkânlarıyla yaparak Milli Eğitim Bakanlığına bağışlamışlardır.
Bununla da kalmayarak 21 Eylül 2006 yılında açılan okulun bakım, onarım, hizmetli giderleri ve temizliğini üstlenerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmişlerdir. Bu hizmetleri halen devam etmektedir. Yapılan okullarda kapalı spor salonlu, yemekhanesi, bilgisayar ve fen laboratuarları, kütüphane, jimnastik salonu ve öğrenci sayıları 24’ü geçmeyen derslikler bulunmaktadır. Türkan Dereli İlköğretim Okulunda 624 Muammer Dereli Anadolu Öğretmen Lisesi'nde 468 Bilgün Dereli Ana okulunda ise 100 öğrenci eğitim – öğretim görmektedir.
Dereli Ailesi 2000 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi kampusunu de yaptırmıştır..Aile 2009 Türkiye Vergi Rekortmenleri listesinde en yüksek vergi veren ilk 50 kişi arasına girmiştir.
Dereli Ailesi her öğretim yılı sonunda bu üç okulun bakımı ve onarımı için tüm olanaklarını seferber ederek Türk Gençliğine hizmetlerine devam etmektedir.
Büyük Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için geleceğin öğretmenlerini,mühendislerini,doktorlarını ve hukuk adamlarını yetiştirmede öncülük eden Dereli Ailesine Büyük Türk Milleti adına minnetlerimizi sunuyoruz..

Üst Alt