Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kızılcıklı Yaprak Sarması

İlksu

Sanırım artık insan, tutunamıyor insana..
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    18 Tem 2017
  • Mesajlar
    1,593
  • MFC Puanı
    3
75421131998176198772.jpg


Kızılcıklı yaprak sarmasını zeytinyağlı olarak da hazırlayabilirsiniz. Kızılcıkların vereceği mayhoş tat yeterli olacağı için limon kullanmamanız gerektiğini hatırlatmak isterim.

Malzemeler

Yeteri kadar Salamura asma yaprağı
500 gr. dana kıyması (orta yağlı)
1 su bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş)
2 adet kuru soğan (pul şeklinde doğranmış)
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 ½ su bardağı sıcak su
250-300 gr kızılcık

kızılcıklı yaprak sarması nasıl yapılır?

Bir kâseye kaynar su koyup salamura yaprakları su soğuyana kadar içinde bekletin. (Bu işlem yaprakların fazla tuzunu alacaktır)
Küçük bir kâsede salçayı çorba kıvamında sulandırın.
Büyük bir kâseye kıyma, pirinç, zeytinyağı, sulandırılmış salça, soğan, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Tencerenin tabanına kızılcıkların yarısını yayın.
Yaprakları sarıp kızılcıkların üzerine dizin.
Kızılcıkların kalanını yaprakların üzerine serpiştirin.
Bir buçuk bardak sıcak su ekledikten sonra üzerine pişirme kâğıdı yerleştirin.
Pişirme kağıdının üzerine de ağırlık olarak dolma taşı veya porselen bir tabak koyup 25
30 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.​
 
Üst Alt