Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kızılcık Reçeli Tarifi

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Kızılcık Reçeli Tarifi
lb95Mk.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 kilogram kızılcık
750 gram toz şeker
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Püf Noktası
Kaşığın ucuyla mermer bir zemine damlattığınız reçel, dağılmıyor ve top şeklinde kalıyorsa reçel olmuş demektir.Kaynama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri bir kevgir yardımıyla alın, reçeli büyük boy bir tencerede hazırlayın.Toz şekere bastığınız ayıklanmış kızılcıkları suyunu bırakması için mümkünse bir gece (en az 6 saat) oda sıcaklığında kapağı kapalı bir tencerede bekletin.Kızılcık meyvesi diğer meyveler gibi toz şekerde bekletildiği halde çok fazla su salmadığı için az miktarda su ilavesi yapıyoruz.
Pişirme Önerisi
Taze sıkılmış limon suyu yerine 1-2 adet küçük boyutlarda limon tuzu ekleyebilirsiniz.

m160112_fceb4.jpg

Sap kısımlarını ayıkladığınız kızılcıkları bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdükten sonra derin bir tencereye aktarın. Toz şekerle karıştırıp kapağı kapalı tencerede bekletin (Şekere bastığınız kızılcıkları bir gece kadar bekletmenizde fayda var). Şekerde bekleyen kızılcıkları az miktarda su ilavesiyle kaynamaya bırakın. Kaynayıp göz göz olmaya başladığında kısık ateşte 45-50 dakika kadar, ara ara kontrol ederek pişirin. Tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri bir kaşık ya da kevgir yardımıyla alın. Pişirme işleminin sonuna doğru kıvam alan reçele taze sıkılmış limon suyunu katıp ocaktan alın. Önceden kaynatılmış, temiz ve kuru bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın. Ters çevirip soğuması için bekletin. Oda ısısında soğuyan reçeli, ısı ve ışık geçirmeyen kapalı bir yerde muhafaza edin. Kullanmaya başladıktan sonra arzuya göre buzdolabında muhafaza edip kahvaltılarınızda ve tatlı tariflerinizde kullanın.

m160112_d2c69.gif
 

İlksu

Sanırım artık insan, tutunamıyor insana..
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    18 Tem 2017
  • Mesajlar
    1,593
  • MFC Puanı
    3
@Herkül çok severim kızılcık reçelini eline sağlık marmelatı da güzel oluyor kışın böyle yoğurdun üstüne döküp yemek o kadar lezzetli oluyor ki?
 
Üst Alt