Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kızartma Yağlarını Üçten Fazla Kullanmayın

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Kızartma Yağlarını Üçten Fazla Kullanmayın


Bir çoğumuzun sevdiği kızartmalar kadar önemli olan kızartma yaparken kullandığımız yağlardır.Kızartmalar sırasında yağların yapısında bir takım değişiklikler oluşur. Kızartma yağlarının tekrar tekrar kullanılması kanserojen maddeler oluşumunu fazlasıyla arttırır. Bu sebeble kızartmaya beslenmemizde çok fazla yer vermemeliyiz ve kızartma yağlarını 3 defadan fazla kullanmamalıyız. Rafine tahıllar ve saf şeker yerine tam taneli tahıllar tercih etmeliyiz. Özellikle yağ içeriği yüksek ve işlenmiş et tüketimi sınırlandırmalı, kızartma, kavurma gibi yöntemler kullanmamalı bunun yerine haşlama, ızgara, fırınlama gibi yöntemler kullanarak etleri daha sağlıklı yöntemlerle pişirilmeli. Kızartma yağı kullanımı oldukça önemli bunu unutmamak gerekiyor.

Ayrıca size küçük bir not paylaşmak istiyorum dikkate almanızı öneririm Kızartma yağını bir kaç defa kullandıktan sonra halen kullanamaya devam edebilirmiyiz edemezmiyiz bunu anlamak için şöyle bie şey deniyebilirsiniz kızgın yağa bir dilim ekmek koyun ekmeğin üzerinde kahverengi siyah lekeler oluşmuş ise kesinlikle bu yağı bir daha kesinlikle kullanmayın.​
 
Üst Alt