Kızartma yağının püf noktaları
Kızartma yağının incelikleri
- Yağı sağlıklı bir şekilde defalarca kullanabilmek için her kızartmadan sonra süzün.
- Yağın bozulmaması için yiyecekleri ıslak veya nemli olarak fritöze atmayın.
- Kızgın yağa bakırlı ve kalaylı gereçlerin sokulması, yağın bozulmasına neden olur. Bu tür gereçlerin paslanmaz çelik olması gerekir.
- Kızartılacak yiyeceklerin eşit büyüklükte kesilmesi, eşit oranda kızarmalarını sağlayacaktır.
- Kızarmada ideal ısı, 175 - 195 °C'dir. Yağın ısısının düşük olması, yiyeceğin yağ çekmesine; yüksek olması ise, yanmasına neden olur.
- Yağın sıcaklık derecesini anlayabilmek için, içine küçük bir ekmek parçası atın.