Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kıymalı Volovan Tarifi

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Kıymalı Volovan Tarifi
o6AN7X.jpg


m160112_a8df6.jpg

8 adet milföy.
İçi için
200 gr kıyma,
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
Tuz,
1 cimdik karabiber,
1 cimdik kırmızı toz biber,
1 cimdik kırmızı pul biber,
1 cimdik kimyon,
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Arasına Sürmek İçin
Yumurtanın akı
Üzerine Sürmek İçin
Yumurtanın sarısı
Süslemek İçin
Domates
Dereotu

m160112_fceb4.jpg

Milföyler hafif çözüldüğünde yuvarlak kalıplarla kesilir ve daireler elde edilir.Daire şeklindeki milföylerden, 4 adeti tepsiye yerleştirilir ve üzerilerine yumurta akı sürülür.Kalan milföyler, ortaları daha küçük kalıp kullanılarak çıkartılır.Bunlar da boş olan milföylerin üzerine yerleştirilir ve alttaki milföyün kabarmaması için, alttaki milföylere bir kaç yerinden çatal batırılır.Üstteki milföylere ve kenarlarına yumurta sarısını sürülüp, önceden ısıtılan 175 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.İçi için; soğan ve sarımsak ince ince doğranır.Tavaya zeytin yağı, soğan ve sarımsak ilave edilir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.İçerisine kıyma ilave edilir ve kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar kavrulur.kavrulan kıymaların üzerine, baharat ve tuz ilave edilip 2-3 dakika daha kavrulur.Pişen milföylerin ortalarına, hazırlanan kıymalı harç konulup, üzerileri domates ve dereotu ile süslenir.Kıymalı Volovanlar sıcak sıcak servis edilir.

m160112_d2c69.gif
 
Üst Alt