OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler
500 Gr Sultani Bezelye
150 Gr Kıyma
5-6 Dal Taze Soğan
Bir Tutam Dereotu
3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Paprika
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
Tuz-Karabiber
Tarif
Önce bezelyeler taze fasulye ayıklar gibi temizlenir,doğranır.
Kıyma,zeytinyağ ile hafifçekavrulur.Üzerine kıyma katılarak kavurmaya devam edilir.
Kıyma olunca paprika yağda çevrilip,domatesler ilave edilir.
Domatesler olunca ayıklanmış bezelyeler tencereye alınır.
Birkaç dakika sararması için kavrulur.
Yemeğin suyu ilave edilir.
Tuz,karabiber ilavesi ile pişmeye bırakılır.
Pişmesine yakın ince ince doğranan dereotu yemeğe ilave edilirek servis edilir.
500 Gr Sultani Bezelye
150 Gr Kıyma
5-6 Dal Taze Soğan
Bir Tutam Dereotu
3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Paprika
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
Tuz-Karabiber
Tarif
Önce bezelyeler taze fasulye ayıklar gibi temizlenir,doğranır.
Kıyma,zeytinyağ ile hafifçekavrulur.Üzerine kıyma katılarak kavurmaya devam edilir.
Kıyma olunca paprika yağda çevrilip,domatesler ilave edilir.
Domatesler olunca ayıklanmış bezelyeler tencereye alınır.
Birkaç dakika sararması için kavrulur.
Yemeğin suyu ilave edilir.
Tuz,karabiber ilavesi ile pişmeye bırakılır.
Pişmesine yakın ince ince doğranan dereotu yemeğe ilave edilirek servis edilir.