-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Malzemeler
2 Adet Yufka
İçi İçin
1 Yemek kaşığı Domates Salçası
1 Çay kaşığı Karabiber
200 Gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
4 Adet Sivri Biber
1 Çay kaşığı Tuz
1 Adet Yumurta
Hazırlanışı
İç harcı için: yemeklik incecik doğranmış soğanı, kıymayı ve sıvıyağı büyükçe bir tavaya koyun. Sürekli karıştırarak kıyma suyunu çekinceye kadar, 5-6 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve salçayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. İki yufkayı üst üste koyarak mutfak tezgahına serin. Yufkaları 8 eşit parçaya bölün. İki katlı, üçgen şeklindeki yufkalardan birinin uzun kenarına kıymalı içten 2 yemek kaşığı kadar koyun. Kenarlarını içe katlayıp kalın sigara böreği şeklinde sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayın. Sekiz adet böreği fırın kağıdı serilmiş tepsiye yan yana dizin. Keskin bir bıçağın ucuyla böreklerin ortasını yarın. Biberleri ikiye ayırıp böreklerin yarıklarına birer parça biber yerleştirin. Yumurta ve sıvıyağı bir kasede iyice çırpın. Fırça yardımıyla böreklerin üzerine ve yanlarına sürün. Börekleri önceden ısıtıp 200 dereceye ayarladığınız fırında 25-30 dakika pişirip çıkarın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.