Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım paket yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım kilo kıyma
- Yarım demet maydanoz
- 3 yeşil biber
- 2 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
- 1 büyük domates
- Tuz, karabiber, pul biber
- Kaşar peyniri ve tereyağ
Maye, şeker, su ve sütü karıştırıp 5-10 dk bekletin. Ardından karışıma yağı unu ve tuzu ilave edin, yoğurun. Ağzını kapatıp yarım saat bekletin. İç harç için soğanları doğrayın göz kararı yağda kavurun. Sonra biberleri ve kıymayı ilave edin. 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçasını ekleyip kavurun. En son domatesleri atın suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber, pul biber atın. Ocağın altını kapattıktan sonra yarım demet kadar maydanozu doğrayıp harca ekleyin. (Harç biraz çiğ kalsın çünkü fırında da pişecek) Mayalanan hamuru 1-2 dk daha yoğurun ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Unlayıp merdane yardımıyla oval biçimde acın. Harcı ortasına yayıp kenarlarını kıvırın. Açılmaması için köşelerini suyla ıslatabilirsiniz. Tepsiye yağlı kâğıt serin ve üstüne un serpin. Pideleri dizin ve 200 derece fırında kenarlar kızarana kadar pişirin. Çıkarmadan 1-2 dk önce üzerine kaşar serpin. Fırından çıkardıktan sonra kenarlarına tereyağ sürün. Ben bir parça da üstüne koydum. Afiyet olsun