Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi

Cohen

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,686
  • MFC Puanı
    66
kiymali-kasarli-pide-tarifi-500x333.jpg


yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg


Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;

  • Yarım kilo kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yeşil biber
  • 2 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  • 1 büyük domates
  • Tuz, karabiber, pul biber
Üzerine

  • Kaşar peyniri ve tereyağ
yemek_tarifi_hazirlanisi.png


Maye, şeker, su ve sütü karıştırıp 5-10 dk bekletin. Ardından karışıma yağı unu ve tuzu ilave edin, yoğurun. Ağzını kapatıp yarım saat bekletin. İç harç için soğanları doğrayın göz kararı yağda kavurun. Sonra biberleri ve kıymayı ilave edin. 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçasını ekleyip kavurun. En son domatesleri atın suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber, pul biber atın. Ocağın altını kapattıktan sonra yarım demet kadar maydanozu doğrayıp harca ekleyin. (Harç biraz çiğ kalsın çünkü fırında da pişecek) Mayalanan hamuru 1-2 dk daha yoğurun ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Unlayıp merdane yardımıyla oval biçimde acın. Harcı ortasına yayıp kenarlarını kıvırın. Açılmaması için köşelerini suyla ıslatabilirsiniz. Tepsiye yağlı kâğıt serin ve üstüne un serpin. Pideleri dizin ve 200 derece fırında kenarlar kızarana kadar pişirin. Çıkarmadan 1-2 dk önce üzerine kaşar serpin. Fırından çıkardıktan sonra kenarlarına tereyağ sürün. Ben bir parça da üstüne koydum. Afiyet olsun
kiymali-kasarli-pide-tarifi1.jpg
 
Üst Alt