OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler:
* 4 yufka
* yeterince margarin ve sıvı yağı
* gözkararı su
İç harcı:
* 250g kıyma
* 2 sivri biber
* 1 domates
* 1 patates
* tuz,karabiber
* 1 tatlı kaşığı kimyon
Yapılışı:
1. Tavaya yağımızı alalım ve kıymayı kavuralım.Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp ilave edelim ve kavuralım.Domateside ilave edelim ve en son rendelenmiş çiğ patatesi,tuz,karabiber ve kimyonu koyalım ve karıştıralım.
2. Yufkaya eritilmiş margarin ve sıvı yağı karışımından sürelim ve ılık su serpiştirelim.
3. Yufkanın karşılıklı kenarlarını kat yerlerini de yağlayarak bohça kapatır gibi kapatalım.Elde ettiğimiz dikdörtgeni 4 eşit parçaya bölelim.Kıymalı harcı her bir karenin ortasına koyalım.Zarf şeklini verelim.Ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizelim.
4. Yumurta sarısı ve susam serpelim.Fırında böreklerimiz kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...
* 4 yufka
* yeterince margarin ve sıvı yağı
* gözkararı su
İç harcı:
* 250g kıyma
* 2 sivri biber
* 1 domates
* 1 patates
* tuz,karabiber
* 1 tatlı kaşığı kimyon
Yapılışı:
1. Tavaya yağımızı alalım ve kıymayı kavuralım.Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp ilave edelim ve kavuralım.Domateside ilave edelim ve en son rendelenmiş çiğ patatesi,tuz,karabiber ve kimyonu koyalım ve karıştıralım.
2. Yufkaya eritilmiş margarin ve sıvı yağı karışımından sürelim ve ılık su serpiştirelim.
3. Yufkanın karşılıklı kenarlarını kat yerlerini de yağlayarak bohça kapatır gibi kapatalım.Elde ettiğimiz dikdörtgeni 4 eşit parçaya bölelim.Kıymalı harcı her bir karenin ortasına koyalım.Zarf şeklini verelim.Ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizelim.
4. Yumurta sarısı ve susam serpelim.Fırında böreklerimiz kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...