Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kıtır Tuzlu Pasta Tarifi

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    94
Kıtır Tuzlu Pasta Tarifi'nin Malzemeleri
3-4 su bardağı un(kontrollü konmalı)
1 paket kuru maya
200 ml süt(küçük paket)
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Arasına sürmek için tereyağı(oda sıcaklığında)
İçine;

Tulum peyniri
Maydanoz ve/veya dere otu
Üzerine;

1 yumurta
Çörek otu
Kıtır Tuzlu Pasta Tarifi'nin Yapılışı
Herkese merhabalar!
Akşam dar vakit poğaça yapmam gerekti ve tarif arayacak zaman bile yoktu. Tamamen spontan gelişen tarifimin tadı güzel olunca sizinle de paylaşmak istedim. Elimde 1 yumurta olunca içerisinde değil üzerinde kullandım ve yumuşacık et gibi bir hamur elde ettim.
Çok vakit almayan kolay ve çok leziz poğaça tarifim şöyle.
Öncelikle sütü ısıtarak mayamızı ve şekerimizi eritiyoruz. Daha sonra sıvı yağ hariç tüm sıvıları ekliyoruz. Daha sonra unumuzu kontrollü olarak ekliyoruz. En son sıvı yağımızı ekleyip yedirene kadar yoğuruyoruz. Herkesin bardak ölçüsü farklıdır .Diye net bir şey yazmadım. Ağzını film streçle kapatıp biraz bekliyoruz. Mayalanması uzun sürmeyecektir. Neden sıvı yağ en son derseniz ben eklemeyi unutup en son ekledim .Sanırım o yüzden hamurum oyun hamuru gibi yumuşacık oldu. :)
Ben poğaçalar da tulum peynirini seviyorum. Denemediyseniz tavsiye ederim. İç harcımızı hazırlıyoruz. Ben dereotu ve maydanozu beraber kullanıyorum. Bu defa yalnızca maydanoz kullandım. Daha sonra şekil verip içerisine tereyağı sürerek içliyoruz. Üzerine yumurtanın sarısını ve beyazını çırparak birlikte kullandım. En sonunda şifa kaynağı çörek otunu serpiyoruz. Sıcak fırında 170 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

Üst Alt