Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
hazırlık:
antrikotlar bir akşam önceden hazırlandı: kaya tuzu, pembe karabiber ve tek bir adet yıldız anason.
hıyar sosu: pirinç sirkesi, şeker, tuz, taze zencefil rendesi, bir diş bütün sarımsak, değirmen karabiber, limon suyu ve eser miktarda acısso.
hıyarların çekirdekleri çıktı, kabuğu soyulmadı ve baton kesildi.
ekşi maya ekmeğin kabuğu soyuldu, ince dilimler halinde kesildi ve Ayvalık sızma, tuz, sarımsak, limon kabuğu ve değirmen karabiberle fırınlandı.
kişniş pestosu yapıldı: sarımsak, kristal tuz, taze kişniş, değirmen karabiber ve sızma zeytinyağı. ayrıca içine taze zencefil rendesi ve limon suyu.
antrikotlar yıkandı, kurulandı ve zeytinyağlanıp, tezgah üstünde beklemeye alındı -oda sıcaklığına gelsin diye.
hıyarlar sosla marine edildi.
servis:
döküm tava kızdırıldı, antrikotun her iki yüzü de renk alacak kadar pişti, orta. dinlenmeye aldık.
fırınlanmış ekmekler tekrar fırına atıldı, ısındı, kıtırdadı.
tabağa yağlı marul ve ekmekler. ekmeklerin üstüne biraz kişniş pestosu. üstüne dinlenmiş, dilimlenmiş antrikot.
yanına marine hıyarlar, az soya filizi, yer fıstığı, tekrar kişniş pestosu.
biraz sıçandişi/brunoise kırmızı soğan ve Meksika biberi.
hepsinin üstüne Ayvalık sızma.
Alintidir