Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kısır (Antakya)

MF-Login

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2013
  • Mesajlar
    2,428
  • MFC Puanı
    21
Kısır (Antakya)
14052008%28004%29.jpg


  1. 1 komposto kasesi köftelik bulgur
  2. 1 demet taze soğan
  3. 1 bağ maydanoz
  4. nar ekşisi
  5. zeytin yağı
  6. arzu ettiğiniz kadar biber salçası
  7. domates salçası
  8. 4 bardak kadar su
  1. kısırı yoğuracağımız bir tepsiye köftelik bulgurumuzu boşaltıp üzeine 1 bardak kadar soğuk su döküp 15 dk.kadar ıslatıyoruz.ıslanan bulgurun üstüne biber ve domates salçamızı da ekleyelim,bir kaşık yardımıyla iyice yumuşamasını bekleyelim...
  2. not:su soğuk olacak...sıcak su kullanmıyoruz
  3. bu arada taze yeşilliklerimizi iyice yıkayıp ince ince doğruyoruz...
  4. daha sonra tepsiyi önümüze alıp,yoğurmaya başlıyoruz....bulgurlar iyice yumuşayana kadar bu işleme devam ediyoruz...
  5. arada bir eğer bulgurlar çok diriyse ellerimizi bir kap içine aldığımız 3 br.suya batırıp ellerimizi ıslatıyoruz...dikkat edin sadece ıslatıyoruz...ekstradan su katmıyoruz...
  6. iyice yoğurduğumuz bulgurumuza( 10 dk.kadar) bir çay bardağından 1 parmak eksik nar ekşisi ilave edip her tarafına yedirip 1,5 çay bardağı kadar zeytin yağını ilave edip harmanlıyoruz...en son ise ince ince doğradığımız yeşilliklerimizi lilave edip servis tabağına alıyoruz....
 
Üst Alt