Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kış mevsimi boyunca çiçek açan mevsimlik çiçekler

Zeynep1

¤ Cærpe di£m ¤
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    14 Mar 2015
  • Mesajlar
    1,920
  • MFC Puanı
    524
Bahçenizi planlamaya çok zaman harcadıysanız, kışın bile iç karartıcı ve bomboş bir alana bakmak zorunda kalmazsınız. Kışın çiçek açan çok sayıdaki bitki sayesinde, soğuk mevsim süresince dahi birkaç renkli umut ışığı görmek mümkün.

Bahçenizi planlamaya çok zaman harcadıysanız, kışın bile iç karartıcı ve bomboş bir alana bakmak zorunda kalmazsınız. Kışın çiçek açan çok sayıdaki bitki sayesinde, soğuk mevsim süresince dahi birkaç renkli umut ışığı görmek mümkün. Bu bitkilerin çoğuna sadece bakması hoş değildir, aynı zamanda güzel de kokarlar ve baharı bekleyişi daha keyifli ve kısa hale getirirler. Ama şu ana kadar bahçenize kışın çiçek açan bitkilerden ekmeyi düşünmediyseniz bile, harekete geçmek için geç değil. Çok geniş bir bitki yelpazesi olduğundan burada özellikle çekici çiçekleri ve kokuları olan birkaç türü işaret edeceğiz.

Hercai menekşe

Hercai Menekşesi çok sevilen bir balkon menekşesidir.Hercaimenekşenin anayurdu Avrupa olup, Menekşelilerdendir.

Oldukça dayanıklı ( -20 derece soğuk ve neredeyse her türlü toprakta yetişebilir) olan doğal, hibrit olmayan bu varyete, bahçe taşlarınızın arasını dahi bir yer örtücü gibi doldurur.

Hercai Menekşe Bakımı ;
Su: Hercaimenekşe çiçekli döneminde bolca sulanabilir.
Toprak: Hercaimenekşe için humus bakımından zengin bahçe toprağına kil, yaprak çürüntüsü ve yanmış çiftlik gübresi katılır.
Gübre: Hercaimenekşeye iki üç haftada bir sıvı gübre verilmelidir.
Işık: Hercaimenekşe güneşi sever ve özellikle sabah güneşi alan bir yerde yetiştirilmelidir.
Isı: Hercaimenekşe serin ortamları tercih eder.

Çuha

Çuha çiçeği Eylül-Ekim ayında dikilir. Dikim sırasında bitkiler arasında bulundurulacak aralık ve mesafe 20 cm olmalıdır. 30-35 derecede yetişirlerse kırmızı renkli olurlar. 15-20 derecede yetişirse beyaz renkli olurlar. Ekim zamanına ve sıcaklığa bağlı olarak Kasım ortalarından Mayıs'a kadar çiçeklenirler.

Sıcaklık isteği: Şaşırtılan fideler bir süre daha 15-18 °C 'da tutulduktan sonra, çiçek tomurcuklarının oluşması için sıcaklığın l5 °C'nin (bazı çeşitlerinde l0 °C'nin) altına düşürülmesi gerekir. Yaz boyunca olabildiği kadar serin bir yerde bulundurulmalıdır.

Işık isteği: Yan gölge yerlerde iyi gelişirler. Ancak güneşli ortamlarda da zarar görmeden bulundurulabilirler.

Toprak isteği: Torf (veya yaprak çürüntüsü) ile zenginleştirilmiş hafif yapılı toprak karışımlarında yetiştirilirler.

Su isteği : Yetiştiricilik boyunca toprak nemli tutulmalı: ancak kışın aşırı su vermekten kaçınılmalıdır.

Gübre isteği: Yaprakların aşırı büyümesini önlemek için yüksek dozda azot(N) verilmemelidir. Yüksek potaslı (K) gübreler verilebilir. Demir (Fe) eksikliği yapraklarda sararmalara neden olabilir. Demir jelat eriyiği verilerek araz giderilebilir.

Budanması: Solan çiçeklerin uzaklaştırılması çiçeklenme süresini uzatıcı etki yapar.

Kış nergisi

Bu bitkilerde sap 20-80 cm kadar yükselebilmektedir. Soğanlı olan bu
bitkilerde taç yaprakları beyaz veya sarının karışımları şeklindedir.

Nergisler kesme çiçekçilikte değerli olan çiçeklerdir. Hepsi kokuludur. Nergis cinsinden (soğanlı bitkiler) sonbaharda dikilir. Ağır don olaylarına alışkınlardır. (türüne göre -15, -25 ve -40 derece don olaylarına dayanırlar) Bakımı zahmetsizdir.
 
Üst Alt