- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Haz 2015
-
- Mesajlar
- 12,474
-
- MFC Puanı
- 1,810
Kış hastalıklarından korunmak için nasıl beslenmeliyiz?
Soğuk havaların hakim olmasıyla birlikte en sık görülen grip salgınına karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmeli, vitamin ve minerallere ağırlık vermeliyiz
Kış aylarında virüsler yayılır ve salgın başlar. En sık görülen ise grip salgını veya üst solunum yolu enfeksyonudur. Bunlar soğuğa karşı vücudun direncinin düşmesiyle ortaya çıkar. Peki, kış hastalıklarından korunmak için nasıl beslenmeliyiz?
1. Soğuk havaların hakim olmasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflamaya başlar. Bağışıklık sisteminin zayıflaması hastalıkların başlamasına sebep olur. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için vitamin ve minarallere ağırlık vermeliyiz.
2. Her ne kadar kışın spor yapmak insanları zorlasa da hastalıklardan korunabilmenin en iyi yollarından biri. Kapalı spor salonlarında yapılacak spor yerine temiz hava da yapılan 5 dakikalık bir spor vücuda iyi gelecektir.
3. Sarımsak ve soğan doğal antibiyotiktir. Bunları tüketerek bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz.
4. Günlük olarak taze meyve tüketmek sistemi güçlendirir.
5. Kış aylarında bol bol sebze tüketilmeli. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler sizi hem vitamin hem de mineraller açısından hastalıklardan koruyacaktır.
6. C vitamini kışın vücuda en iyi gelen besinlerdendir. Bunun için C vitamini karşılayabilecek portakal, greyfurt, mandalina gibi meyveleri sık sık tüketmeliyiz.
7. Kış aylarında da diğer zamanlarda olduğu gibi güne kahvaltıyla başlamak zinde tutar.
8. Çinko eksikliği bağışıklık sisteminin de zayıflamasına yol açar. Özellikle kırmızı ve beyaz et çinko bakımından en zengin kaynaklardır.
9. Havalar soğuk olduğu için vücut ısısı genel olarak düşer. Vücut ısısını dengede tutabilmek için bol bol su tüketilmeli. Ayrıca ıhlamur, kuşburnu, nane limon, ada çayı gibi içecekleri tüketmek hastalıkları önler.
Bol bol turp yiyin
Her mevsimin meyve ve sebzesinin birçok faydası bulunuyor. Bu mevsimde tezgâhta yerini alan kırmızı turp ve kırmızı pancarın da mutlaka tüketilmesi gerekiyor. Bu sebzelerin birer şifa kaynağı olduğunu belirten Diyetisyen Kübra Bal, pancarın deri hastalıklarına, kırmızı turpun ise diyabete iyi geldiğini söylüyor.
Pancar: Özellikle deri rahatsızlıklarına, saç dökülmesi ve egzama gibi hastalıklara iyi gelen pancar, ayrıca güçlü bir kanser savaşçısıdır.
Kırmızı turp: Diyabet hastaları için kırmızı turp, kan şekerini düzenleyici etkisinden dolayı tüketilmelidir. Kırmızı renginden dolayı antioksidan etkide olan kırmızı turp aynı zamanda ödem
Soğuk havaların hakim olmasıyla birlikte en sık görülen grip salgınına karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmeli, vitamin ve minerallere ağırlık vermeliyiz
Kış aylarında virüsler yayılır ve salgın başlar. En sık görülen ise grip salgını veya üst solunum yolu enfeksyonudur. Bunlar soğuğa karşı vücudun direncinin düşmesiyle ortaya çıkar. Peki, kış hastalıklarından korunmak için nasıl beslenmeliyiz?
1. Soğuk havaların hakim olmasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflamaya başlar. Bağışıklık sisteminin zayıflaması hastalıkların başlamasına sebep olur. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için vitamin ve minarallere ağırlık vermeliyiz.
2. Her ne kadar kışın spor yapmak insanları zorlasa da hastalıklardan korunabilmenin en iyi yollarından biri. Kapalı spor salonlarında yapılacak spor yerine temiz hava da yapılan 5 dakikalık bir spor vücuda iyi gelecektir.
3. Sarımsak ve soğan doğal antibiyotiktir. Bunları tüketerek bağışıklık sistemini güçlendirebilirsiniz.
4. Günlük olarak taze meyve tüketmek sistemi güçlendirir.
5. Kış aylarında bol bol sebze tüketilmeli. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler sizi hem vitamin hem de mineraller açısından hastalıklardan koruyacaktır.
6. C vitamini kışın vücuda en iyi gelen besinlerdendir. Bunun için C vitamini karşılayabilecek portakal, greyfurt, mandalina gibi meyveleri sık sık tüketmeliyiz.
7. Kış aylarında da diğer zamanlarda olduğu gibi güne kahvaltıyla başlamak zinde tutar.
8. Çinko eksikliği bağışıklık sisteminin de zayıflamasına yol açar. Özellikle kırmızı ve beyaz et çinko bakımından en zengin kaynaklardır.
9. Havalar soğuk olduğu için vücut ısısı genel olarak düşer. Vücut ısısını dengede tutabilmek için bol bol su tüketilmeli. Ayrıca ıhlamur, kuşburnu, nane limon, ada çayı gibi içecekleri tüketmek hastalıkları önler.
Bol bol turp yiyin
Her mevsimin meyve ve sebzesinin birçok faydası bulunuyor. Bu mevsimde tezgâhta yerini alan kırmızı turp ve kırmızı pancarın da mutlaka tüketilmesi gerekiyor. Bu sebzelerin birer şifa kaynağı olduğunu belirten Diyetisyen Kübra Bal, pancarın deri hastalıklarına, kırmızı turpun ise diyabete iyi geldiğini söylüyor.
Pancar: Özellikle deri rahatsızlıklarına, saç dökülmesi ve egzama gibi hastalıklara iyi gelen pancar, ayrıca güçlü bir kanser savaşçısıdır.
Kırmızı turp: Diyabet hastaları için kırmızı turp, kan şekerini düzenleyici etkisinden dolayı tüketilmelidir. Kırmızı renginden dolayı antioksidan etkide olan kırmızı turp aynı zamanda ödem