Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kış çayı hazırlamanın püf noktaları

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Kış çayı hazırlamanın püf noktaları
VrLqVq.jpg

Kış çayı hazırlanışı

Soğuk havalarda hasta olma olasılığı daha da artar eğer hastaysanız ya da olabileceğinizi düşünüyorsanız bu çay size gerçek anlamda ilaç gibi gelebilir. Çay hazırlama methotlarından kaynatma yöntemiyle hazırlanan bu çay soğuk suyla yapılıyor, ana bitkiler eklenip kaynamaya bırakıldıktan sonra ise yardımcı bitkiler yani tatlanırıcı ve renklendirici bitkiler ekleniyor.

Malzemeler

1 adet zencefil: Göğsü yumuşatma ve harareti alma özelliğine sahiptir.
1 adet zerdaçal: Vücut ısısını artırarak vücuttaki toksin etkilerin atılmasını sağlar.
1 adet tarçın: Damarları açarak kan akışını hızlandırır.
1/2 tatlı kaşığı karanfil: Antiseptik özelliği bulunuyor.
1 adet havlıcan: Vücut ısısını artırır ve göğsü yumuşatır

Hazırlanışı

- Ana malzemelerin hepsini ekledikten sonra soğuk su ilave edilerek çay kaynamaya bırakılır.

1 tutam hibiskus: Çayı renklendirmek için kullanılır aynı zamanda C vitamini bakımından zengindir.
1 tutam stevia: Çayı tatlandırmak için kullanılır.

- Günde 3 defa birer fincan tüketilmelidir. Eğer kış çayını tek kullanımlık hazırlamak istiyorsanız bütün bitkilerin toz halini karştırıp 1 fincana 1 tatlı kaşığı bu karışımdan koymanız yeterli olacaktır.
 
Üst Alt