Kırmızı Pancar Turşusu
1 Kg Pancar
6 Diş Sarımsak
1 Su bardağı Sirke
1 Su bardağı Su
Yarım Çorba Kaşığı Tuz
Pancar yıkanır. Üzerini örtecek kadar suda fazla yumuşatmadan dirice haşlanır. Biraz soğuyunca soyulup yarım cm. kalınlığında yuvarlak dilimlenir ve kavanoza yerleştirilir. Sarımsak tuzla dövülüp sirkeye katılır. 1 bardak su ilave edilip pancarların üzerine dökülür. Kavanoz sağa sola eğilir. Kapak kapatılır. 1-2 saatte bir kavanoz yine sallanır. Ertesi gün turşu yenebilir.
1 Kg Pancar
6 Diş Sarımsak
1 Su bardağı Sirke
1 Su bardağı Su
Yarım Çorba Kaşığı Tuz
Pancar yıkanır. Üzerini örtecek kadar suda fazla yumuşatmadan dirice haşlanır. Biraz soğuyunca soyulup yarım cm. kalınlığında yuvarlak dilimlenir ve kavanoza yerleştirilir. Sarımsak tuzla dövülüp sirkeye katılır. 1 bardak su ilave edilip pancarların üzerine dökülür. Kavanoz sağa sola eğilir. Kapak kapatılır. 1-2 saatte bir kavanoz yine sallanır. Ertesi gün turşu yenebilir.