Kırmızı meyvelerin bilmeniz gereken faydaları
Severek yediğimiz; çilek, kiraz, vişne, kırmızı erik, nar, ahududu, böğürtlen gibi kırmızı meyveler, antioksidan bakımından zengindir. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında tezgahlarda yerini alan bu meyvelerin sağlığa birçok faydası var. Şifa kaynağı bu meyvelerin faydalarını sizler için derledik. İşte kırmızı meyvelerin bilmeniz gereken faydaları…
Kırmızı meyveler antioksidan deposudur
Kırmızı meyvelerde bulunan antioksidanlar, vücutta meydana gelen hasarları onarır ve serbest radikallere karşı savunmayı güçlendirir. Vücutta iş ve trafik stresi, yaşam şekli, beslenme alışkanlıkları gibi çeşitli olumsuz etkenlere karşı koruyucu etkilere sahip. Aynı zamanda, cilt sağlığını koruyarak cildin genç kalmasına yardımcı olur.
Kırmızı meyveler lif bakımından zengindir
Kırmızı meyveler, yüksek oranda lif içerir. Sindirim sistemini ve bağırsak fonksiyonlarını destekler. Sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazı lif, uzun süre tok kalmanızı sağlar, açlık krizlerini önler. Kış aylarında bulamadığınız kırmızı meyveleri kurutulmuş olarak, ara öğünlerde tüketebilirsiniz.
Kırmızı meyveler hastalıklara savaş açar
Kırmızı meyveler, içerdikleri flavonoidler sayesinde kanserle savaşmaya yardımcıdır. Yapılan araştırmalar, kırmızı meyvelerde bulunan flavonoidlerin özellikle kolon kanserini önlediğini ortaya koymuştur. Bunun yanı sıra, kalp ve damar hastalıklarını önler, karaciğerde meydana gelen hasarları onarır. Yaşlanmayı geciktiren kırmızı meyveler, içerdiği polifenoller sayesinde, Alzheimera neden olan etkenleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
Kırmızı meyveler kilo vermeye yardımcıdır
Kırmızı meyvelerin kalorisi diğer meyvelere oranla daha düşüktür. Örneğin, 100 gram çilek 37 kaloridir. Aynı zamanda, yüksek oranda su ve lif içerirler. Bu sayede, uzun süre tok kalmanızı sağlarlar ve açlık krizlerini önlerler. Kırmızı meyveleri, ara öğünlerde rahatlıkla tüketebilirsiniz.