-
- Üyelik Tarihi
- 5 Nis 2013
-
- Mesajlar
- 955
-
- MFC Puanı
- 1
Kırmızı Başlıklı Kız Pastası
Kırmızı Başlıklı Kız Pastası

Malzemeler:
Pandispanya unu, yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve tarçın ile 7-8 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 35-45 dakika
Fırından çıkartıp soğutun. Enlemesine keserek üç eşit parçaya ayırın. Kremayı hazırlamak için pudingi su ile karıştırarak pişirin. 1-2 dakika kaynatıp küp elmaları ilave edin. 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun ve buzdolabında yarım saat bekletin. Pasta kremasını 1,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Pudingi ilave edin ve 1-2 dakika daha çırpın. Bu kremadan alt pasta tabanına bir miktar sürün. Üzerine orta pasta tabanını kapatıp tekrar krema sürün ve son katı kapatın. Pastanın tamamını kalan kremayla kaplayın. Elmaları yıkayıp dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın. İnce dilimler şeklinde kesip limonlayın ve pastanın üzerine sıralayın. Tartjöleyi şeker ve su ile tarifine göre hazırlayın. 1-2 dakika soğutup elmaların üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın
Kırmızı Başlıklı Kız Pastası

Malzemeler:
- 1 Paket Vanilyalı Puding (Krema İçin)
- 3 Su Bardağı Su (Krema İçin)
- 1 Adet Elma (Krema İçin)
- 1 Paket Vanilinli Pasta Kreması (Krema İçin)
- 2 Su Bardağı Soğuk Süt (Krema İçin)
- 1 Paket Pandispanya Un (Pandispanya İçin)
- 4 Adet Yumurta (Pandispanya İçin)
- 3 Çorba kaşığı Su (Pandispanya İçin)
- 3 Çorba kaşığı Sıvıyağ (Pandispanya İçin)
- 3 Çorba kaşığı Kakao (Pandispanya İçin)
- 2 Adet Elma (Üzeri İçin)
- 1 Adet Limon Suyu (Üzeri İçin)
- 1 Paket Tart Jölesi (Üzeri İçin)
- 3 Su Bardağı Su (Üzeri İçin)
- 1 Çay Kaşığı Tarçın (Üzeri İçin)
Pandispanya unu, yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve tarçın ile 7-8 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 35-45 dakika
Fırından çıkartıp soğutun. Enlemesine keserek üç eşit parçaya ayırın. Kremayı hazırlamak için pudingi su ile karıştırarak pişirin. 1-2 dakika kaynatıp küp elmaları ilave edin. 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun ve buzdolabında yarım saat bekletin. Pasta kremasını 1,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Pudingi ilave edin ve 1-2 dakika daha çırpın. Bu kremadan alt pasta tabanına bir miktar sürün. Üzerine orta pasta tabanını kapatıp tekrar krema sürün ve son katı kapatın. Pastanın tamamını kalan kremayla kaplayın. Elmaları yıkayıp dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın. İnce dilimler şeklinde kesip limonlayın ve pastanın üzerine sıralayın. Tartjöleyi şeker ve su ile tarifine göre hazırlayın. 1-2 dakika soğutup elmaların üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın