ArtemiS
Onursal Üye
- Konum
- Gelcen mi ?
-
- Üyelik Tarihi
- 5 Ağu 2014
-
- Mesajlar
- 4,993
-
- MFC Puanı
- 1,019
Kırışıklık Maskesi Nasıl Hazırlanır?
Cilt çeşitli faktörler sonucunda esnekliğini kaybederek kırışmaya başlar. Genetik faktörler, ilerleyen yaş, güneşin zararlı ışınları, yanlış bakım ürünleri, düzensiz beslenme, çevresel koşullar ve hayat tarzı gibi birçok etken cildin kırışmasına neden olur.
Kırışıklık Nedir ve Nasıl Oluşur?
Kırışıklık yaşlanmaya bağlı olarak gerçekleşen doğal bir süreçtir. Ancak çeşitli faktörler bu süreci etkileyerek erken yaşlanma belirtilerine neden olabilir. Vücudun en büyük organı olan cilt, çeşitli katmanlardan meydana gelir. En üst tabaka olan epidermis tabakası vücuttaki su ve ısı seviyesini kontrol eder. Kozmetik ürünler ve maskeler genellikle bu tabaka üzerinde etkilidir. Epidermisin altındaki dermis tabakası ise cildin temel yapısını meydana getirir. Bu tabakadaki kollajen lifleri ve bazı bileşenler zaman içerisinde azalır. Yapısı bozulan ve esnekliğini kaybeden lifler kırışık görünüme neden olur. İlerleyen yaşın yanı sıra kolajen yapının bozulmasına neden olan en önemli faktör güneşin zararlı ışınlarıdır.
Kırışıklık Maskesi
Yaşlanma doğal bir süreç olsa da hayat tarzındaki çeşitli değişiklikler ve pratik uygulamalar ile cilde sağlık kazandırılması ve kırışıklık oluşumunun geciktirilmesi mümkündür. Kırışıklıklar için maske hazırlarken antioksidan özellikleri ile öne çıkan C, A, ve E vitamini bakımından zengin maddelerin kullanılması önerilir. C vitamini kollajen üretimi için gerekli bir vitamindir. E vitamini ise vücutta hücre yapımında kullanılır. A vitamini antioksidan özelliği ile hücreleri korur, bağışıklığı artırır.
Zeytinyağı
Cilt için çok iyi bir masaj yağıdır. A ve E vitamini gibi antioksidanlar için iyi bir kaynaktır. Cilde zarar veren serbest radikallerle savaşır. Düzenli uygulama ile cildi nemlendirir ve cilt hücrelerini yeniler. Cildin derinliklerine nüfuz ederek uzun süreli koruma ve nemlendirme sağlar.
Uygulama: Kırışıklıkların azaltılması ve önlenmesi için zeytinyağı tek başına kullanılabileceği gibi hindistan cevizi, emu, badem yağları veya E vitamini yağı gibi yağlarla beraber kullanılabilir. Kırışıklık olan bölgeye saf zeytinyağı ile nazik hareketlerle masaj yapılır.
Aloe Vera
Aloe vera kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olan malik asit içerir. Düzenli uygullama ile cildin elastikiyetini artırır.
Uygulama: 1 yemek kaşığı aloe vera jeli ile 1 adet E vitamini kapsülü karıştırılır ve kırışıklık olan bölgeye uygulanır. Yarım saat bekletildikten sonra ılık su ile yıkanır. Haftada 3-4 kez uygulanması önerilir.
Muz
Vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin olan kırışıklık ve ince çizgilerin nedenleri ile mücadele eden çok yönlü bir meyvedir.
Uygulama: Olgun bir muz püre haline getirilir ve cilde masaj yaparak uygulanır. En az bir buçuk saat açıkta bırakılır ve daha sonra ılık suyla yıkanarak durulanır. Alternatif olarak muz maskesi bir tatlı kaşığı bal ve 1/2 olgun avokado ile karıştırılarak da hazırlanabilir. Haftada 2-3 kez uygulanması önerilir.
Badem
Badem yaşlanmayı ve kırışıklık oluşumunu geciktiren E vitamini, demir, çinko, kalsiyum, folik asit ve oleik asit içerir.
Uygulama: 1 çay bardağı süte 20 adet çiğ badem eklenir. Bir gece bekletildikten sonra ertesi gün süt ve bademler püre haline getirilir. Cilde kalın bir tabaka halinde uygulanır. 30 dakika bekletilip daha sonra ılık su ile yıkanır. Yaşlanma etkilerini geciktirmesi için her gün düzenli olarak badem yağı ile kırışıklara masaj yapılabilir.