-
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
-
- Mesajlar
- 2,530
-
- MFC Puanı
- 310
...
Malzemeler:
- 2 dilim bal kabağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 100 g kırmızı kinoa
- 350 g Brüksel lahanası
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/3 su bardağı iri kırılmış ceviz içi
- 1/3 su bardağı turna yemişi
Ballı Hardal Sosu İçin:
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
Bal kabaklarını küp doğrayın. Bir kasede karıştırdığınız zeytinyağı, tuz ve baharatlarla harmanlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Kırmızı kinoayı yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyip kinoa yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika haşlayın.
Brüksel lahanalarını yıkayıp kurulayın. Ortadan ikiye kesip ince kıyın. Kinoanın üzerine ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika yumuşaması için bekletip derin bir kaseye aktarın.
Kızarmış bal kabakları, haşlanmış nohut, ceviz içi ve turna yemişini ilave edip harmanlayın.
Sosu hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar blender ile çırpın. Sosu salatanın üzerine gezdirip ılık servis yapın.
~ Kinoalı Ilık Brüksel Lahanası Salatası ~
Malzemeler:
- 2 dilim bal kabağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 100 g kırmızı kinoa
- 350 g Brüksel lahanası
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/3 su bardağı iri kırılmış ceviz içi
- 1/3 su bardağı turna yemişi
Ballı Hardal Sosu İçin:
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
Bal kabaklarını küp doğrayın. Bir kasede karıştırdığınız zeytinyağı, tuz ve baharatlarla harmanlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Kırmızı kinoayı yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ekleyip kinoa yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika haşlayın.
Brüksel lahanalarını yıkayıp kurulayın. Ortadan ikiye kesip ince kıyın. Kinoanın üzerine ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika yumuşaması için bekletip derin bir kaseye aktarın.
Kızarmış bal kabakları, haşlanmış nohut, ceviz içi ve turna yemişini ilave edip harmanlayın.
Sosu hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar blender ile çırpın. Sosu salatanın üzerine gezdirip ılık servis yapın.
~ Afiyet Olsun ~