Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kimyonlu Karides Çorbası Tarifi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Malzemeler

Karides çorbası için

4 adet jumbo karides
1 yemek kaşığı Natura Verde domates çorbası
5 cl konyak
3 yemek kaşığı Horeca Select krema
1 tatlı kaşığı kimyon
4-5 adet tane karabiber
1 yemek kaşığı Aro ayçiçeği yağı
1 adet defneyaprağı
1 adet Aro yemeklik kuru soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz sapı

Tarhunlu karides şiş

1 tatlı kaşığı hardal
3 gr Horeca Select taze tarhun
2 adet tahta çöp şiş
1 yemek kaşığı Aro sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı Aro tuz
7-8 adet rice stick



Hazırlanışı
1. Karidesleri uç kuyruklarını bırakarak temizleyin ve kabuklarını yıkayarak bir kâseye alın.
2. Soğan ve havuç iri parçalar şeklinde doğrayın.
3. Derin bir tencereye ayçiçeği yağı koyulduktan sonra içerisine sırayla soğan ve havuç ilave edip kavurun.
4. Karides kabukları, tane karabiber ve defne yaprağını ekleyip kavurmaya devam edin.
5. Kanyak içerisine dökülüp bir çakmala alkol yakılıp tüm malzemeleri konyağı tütsülemesi sağlanır.
6. Kereviz sapları ve salça ilave edip kavurun, su ve kimyon eklenip kaynamaya bırakın. 20 dakika orta hararetli ateşte kaynatın ve süzgeç yardımıyla süzdürün.
7. Sarımsakları iri parçalar halinde doğrayın. Temizlenmiş karidesleri; zeytinyağı, hardal ve tuz ile bir kâsede karıştırın.
8. Taze tarhun yapraklarını tezgâha serdikten sonra içerisine karidesleri koyularak sarın, tahta çöp şişe takın ve ızgarada pişirin.
9. Rice stick’i, derin kızartma yağında kızartın.
10. Süzdürülen çorbanın içine krema katılarak el blender ile köpürtülerek servis edilecek bardağa doldurun.
11. Üzerine rice stick (pirinç patlağı) ve karides şiş koyarak servis edin.

karidescorbasi%2010.jpg
 
Üst Alt