- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler
Karides çorbası için
4 adet jumbo karides
1 yemek kaşığı Natura Verde domates çorbası
5 cl konyak
3 yemek kaşığı Horeca Select krema
1 tatlı kaşığı kimyon
4-5 adet tane karabiber
1 yemek kaşığı Aro ayçiçeği yağı
1 adet defneyaprağı
1 adet Aro yemeklik kuru soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz sapı
Tarhunlu karides şiş
1 tatlı kaşığı hardal
3 gr Horeca Select taze tarhun
2 adet tahta çöp şiş
1 yemek kaşığı Aro sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı Aro tuz
7-8 adet rice stick
Hazırlanışı
1. Karidesleri uç kuyruklarını bırakarak temizleyin ve kabuklarını yıkayarak bir kâseye alın.
2. Soğan ve havuç iri parçalar şeklinde doğrayın.
3. Derin bir tencereye ayçiçeği yağı koyulduktan sonra içerisine sırayla soğan ve havuç ilave edip kavurun.
4. Karides kabukları, tane karabiber ve defne yaprağını ekleyip kavurmaya devam edin.
5. Kanyak içerisine dökülüp bir çakmala alkol yakılıp tüm malzemeleri konyağı tütsülemesi sağlanır.
6. Kereviz sapları ve salça ilave edip kavurun, su ve kimyon eklenip kaynamaya bırakın. 20 dakika orta hararetli ateşte kaynatın ve süzgeç yardımıyla süzdürün.
7. Sarımsakları iri parçalar halinde doğrayın. Temizlenmiş karidesleri; zeytinyağı, hardal ve tuz ile bir kâsede karıştırın.
8. Taze tarhun yapraklarını tezgâha serdikten sonra içerisine karidesleri koyularak sarın, tahta çöp şişe takın ve ızgarada pişirin.
9. Rice sticki, derin kızartma yağında kızartın.
10. Süzdürülen çorbanın içine krema katılarak el blender ile köpürtülerek servis edilecek bardağa doldurun.
11. Üzerine rice stick (pirinç patlağı) ve karides şiş koyarak servis edin.
Karides çorbası için
4 adet jumbo karides
1 yemek kaşığı Natura Verde domates çorbası
5 cl konyak
3 yemek kaşığı Horeca Select krema
1 tatlı kaşığı kimyon
4-5 adet tane karabiber
1 yemek kaşığı Aro ayçiçeği yağı
1 adet defneyaprağı
1 adet Aro yemeklik kuru soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz sapı
Tarhunlu karides şiş
1 tatlı kaşığı hardal
3 gr Horeca Select taze tarhun
2 adet tahta çöp şiş
1 yemek kaşığı Aro sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı Aro tuz
7-8 adet rice stick
Hazırlanışı
1. Karidesleri uç kuyruklarını bırakarak temizleyin ve kabuklarını yıkayarak bir kâseye alın.
2. Soğan ve havuç iri parçalar şeklinde doğrayın.
3. Derin bir tencereye ayçiçeği yağı koyulduktan sonra içerisine sırayla soğan ve havuç ilave edip kavurun.
4. Karides kabukları, tane karabiber ve defne yaprağını ekleyip kavurmaya devam edin.
5. Kanyak içerisine dökülüp bir çakmala alkol yakılıp tüm malzemeleri konyağı tütsülemesi sağlanır.
6. Kereviz sapları ve salça ilave edip kavurun, su ve kimyon eklenip kaynamaya bırakın. 20 dakika orta hararetli ateşte kaynatın ve süzgeç yardımıyla süzdürün.
7. Sarımsakları iri parçalar halinde doğrayın. Temizlenmiş karidesleri; zeytinyağı, hardal ve tuz ile bir kâsede karıştırın.
8. Taze tarhun yapraklarını tezgâha serdikten sonra içerisine karidesleri koyularak sarın, tahta çöp şişe takın ve ızgarada pişirin.
9. Rice sticki, derin kızartma yağında kızartın.
10. Süzdürülen çorbanın içine krema katılarak el blender ile köpürtülerek servis edilecek bardağa doldurun.
11. Üzerine rice stick (pirinç patlağı) ve karides şiş koyarak servis edin.