-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2008
-
- Mesajlar
- 5,212
-
- MFC Puanı
- 12,698
Kimyonlu Kabak Çorbası
3 yemek kaşığı margarin
• 1 adet kuru soğan
• 4 adet kabak
• 1 adet havuç
• 10 adet mantar
• 2 yemek kaşığı un
• 2 su bardağı süt
• 6 su bardağı tavuk suyu
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• ½ demet dereotu
• Tuz-karabiber
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
Kabakların ve havucun kabuklarını kazıdıktan sonra ayrı ayrı rendeleyin.
Mantarların saplarını çıkarıp kıyın.
Derin bir tencerede margarini kızdırıp içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar renk aldıktan sonra içine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar pişirmeye devam edin.
Daha sonra içine rendelediğiniz kabakları kimyonu, sütü ve tavuk suyunu koyup bir taşım kaynattıktan sonra pişen sebzeleri mikser yardımıyla püre haline getirin.
En son olarak çorbanın içine rende havucu, kıyılmış mantarları, dereotunun yarısını kırmızı pul biberi, tuz-karabiberi koyup kaynatın.
Pişen çorbayı servis tabağına aldıktan sonra kalan kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.