Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kimdir bu eski manita

Eva

Let the river flow
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    26
“Allah belasını versin onun” dediğinizi duyar gibiyim : ) Eski manita zikredilince %99.9 ‘umuz hemen küfretmeye başlar. Bu sadece eski manita için değil, bizim canımızı yakan her olayda bu tepkiyi veririz. Çünkü elimizden başka birşey gelmez. “küfreden acizliğinden eder” sözü burda daha bir anlam kazanıyor. Konuyu dağıtmadan sadede geleyim.
Manita, bu sıfatı taşırken herşey çok güzeldir. Hayat çok anlamlıdır. Havanın kokusu bile değişiktir. Herşey gözünüze çok güzel görünür. Kendinizi daha güçlü hisseder, onun için yapamayacağınız şey yoktur. Ta ki “Eski” kelimesi arkasına gelene kadar. Bu kelimeden sonra herşey boka sarar. Az önce söylediklerimin hepsi tersine döner. Hatta insan bile değildir o. Çünkü sizden ayrılmıştır. Ne bok yediğinin hiçbir önemi yoktur. Hatta gebersin. (Ben sizin bu konuda daha yaratıcı olabileceğinizi düşünüyorum)
Kafamızı her gece meşgul eden bu yaratık, yaşama sevincimizi de elimizden almıştır. O değilde tanımını yapmadık daha : ) Bu ilk yazım olduğundan acemiliğime verin : ) Hemen yapayım.
Eski manita; Bir zamanlar sevgiliniz olan, hayatınızdan çıkmış, bir ilişki içinde olmadığınız insandır. Pardon insan dedim : ) Siz bunu bilmiyordunuz değil mi? İyi ki varım, ben olmasam bilemeyecektiniz : )
Eski manita kendi aralarında ikiye ayrılır. Aslında bize verseler daha çok parçaya da ayırabiliriz : ) Neyse biz bu ikisine bakalım. Bunlar;
-Terkedip giden, her gece özenerek küfrettiğimiz, insan suretinde aramızda dolaşanlar.
-Terkedilip sap gibi kalan, umursanmayan, alnı açık başı dik şekilde aramızda dolaşanlar (Tabi ki sizin gibi bende bunlardanım : P)
Bu ilk gurupta olanlar sizi sadece alkollüyken hatırlar. Pişmanlık mesajları atar. Enayiyseniz cevap yazar hatta barışırsınız. Akıllı birisiyseniz umursamazsınız. Bunlar hiç birşey olmamış gibi hayatlarına devam eder. Arkalarında bıraktıkları enkazın farkında bile olmazlar. Onlar için önemli olan tek şey kendileridir. Bunlara ne kadar küfretsen azdır.
Ama bu ikinci guruptakiler, onlar candır. Masumluk abidesidir onlar (Hatırlatayım bende onlardanım) Her gece eski güzel günleri hatırlayıp aklısıra mutlu olurlar, böyle de salaklar : )
Bunları twitter’da bolca bulabilirsiniz. Bunlar sevgisinin/sevgilisinin kıymetini daha iyi bilir, daha fazla önemser.
Eski manita denilince insanın aklına hemen kötü bir imaj gelir. Oysa ki geride kalan, terkedilen de eski manitadır. Unutmamamız gereken şey, bizim de bir eski manita olduğumuzdur.
Hepinize sevgilinizle/eşinizle mutlu bir beraberlik dilerim. Görüşmek üzere, hoşçakalın..

Üst Alt