Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kestaneli Dilimler Tarifi

Estela

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    14 Eki 2012
  • Mesajlar
    292
  • MFC Puanı
    46
Kestaneli Dilimler Tarifi



412633798424.jpg



Malzemeler


  • 200 gram bitter çikolata
    2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
    4 adet yumurta
    3 çorba kaşığı tozşeker
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    Yarım su bardağı un
    Bir tutam tuz

    Üzeri için:
    100 gram bitter çikolata
    50 gram beyaz çikolata
    Yarım su bardağı+2 kahve fincanı krema
    6 çorba kaşığı kestane püresi

    Süslemek için:
    15 adet kestane şekeri

Kestaneli Dilimler Yapılışı


ÇİKOLATA ve tereyağını birlikte benmari usulü eritin. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Ilık çikolatanın içine teker teker yumurta sarılarını ekleyip çırpın. Tozşeker ilave edip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ekleyip karıştırın. Unu eleyerek ilave edin. Ayrı bir yerde yumurta aklarını bir tutam tuzla çırparak kar haline getirin ve çikolatalı karışıma ekleyip, ağır şekilde karıştırın. Karışımı, yağlanmış 20x32 cm ebadındaki fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Üzeri için bitter çikolata ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Bitter çikolataya yarım su bardağı krema, beyaz çikolataya 2 kahve fincanı krema ekleyin. Ocaktan alıp, bitter çikolataya 4 çorba kaşığı kestane püresi, beyaz çikolataya 2 çorba kaşığı kestane püresi ilave edin. Tatlının üzerine önce bitter çikolatayı dökün. Sonra beyaz çikolatayı dalga şeklinde döküp, çatal yardımıyla çekerek desenler yapın. Kestane şekeri ile süsleyip, dilimleyin ve servis yapın.
 
Üst Alt