Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kestane ve Cikolata Ganajli Kubbe Pasta

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
1/2 bardak cig krema
4-5 adet kestane sekeri
Arzu edilirse pastanin uzerine elemek icin kakao

Kubbe pastayi olusturmak icin kullanacaginiz kasenin agiz capini olcun. Cikolatali kek katinizdan biri bu capta
virgul.gif
diger ikisi ise bundan 2 ve 4 cm eksik caplarda olmak uzere 3 daire kesin. Gerekirse bu daireleri birden fazla kek parcasini birlestirerek olusturabilirsiniz. Kasenizin icini strecle kaplayin. Strecin ustunu duzgun bir ganaj tabakasi ile kaplayin. (Bunun icin 1 bardaga yakin ganaj kullanabilirsiniz.) Sonra en buyuk kek dairesini alip ganajin ustune gelecek sekilde kasenizin icine yerlestirin. Bu islem sirasinda kekiniz buyuk ihtimalle kirilacaktir. Hic istifinizi bozmayin ve kirilan parcalari birbirine dogru iterek birlestirin. Simdi kekinizin uzerine ganajdan bir miktar daha surun ve en kucuk kek dairenizi ortalayarak ganajin uzerine yerlestirin. Bu daireyi de ganajla kaplayin.

Cig kremanizi iyice koyulasincaya kadar cirpin. Kasenizin ortasinda kalan bosluga kremanin yarisindan fazlasini kasikla koyun. Kestane sekerlerini bunun uzerine yerlestirip kalan krema ile ortun ve uzerini duzleyin. Son kek dairenizi (gerekirse kenarlarini kesip duzelterek) cig kremanin uzerine yerlestirin. Sagda solda artan tasan kek varsa keserek duzeltin. Ganajinizin sonunu en son koydugunuz kek dairesinin uzerine surun. Strecin sarkan uclariyla pastanizi paketleyerek buzluga kaldirin. En az iki saat donduktan sonra cikarin. Streci acin ve servis tabagina ters cevirerek pastanizi kaseden kurtardiktan sonra ustte kalan streci siyirin. Bir bicakla pastanin yuzeyindeki ganaji yer yer kaldirarak pastanizi susleyin. Arzu ederseniz ganajin uzerine kakao da eleyebilirsiniz.

Cikolatali Kek kati:

Ben asagidaki malzemelerden yaptigim keki 33 cmx45 cm lik firin tepsisinde pisirdim. Bu kadar kek agzi 20 cm capli kasede yaptigim pastaya yetti ve hatta biraz da artti.

1 bardak kaynar su
1/2 bardak kakao
113 g yumusak tereyag
1 bardak seker
2 yumurta
1 1/8 bardak un
3/4 tatli kasigi soda
1/4 tatli kasigi kabartma tozu
Firininizi 200Cye isitin. 33 cmx45 cm lik firin tepsisini yaglayin
virgul.gif
uygun buyuklukte pisirme kagidi ile kaplayin. Kagidi da yaglayip uzerine kakao serpin.

Buyuk bir kapta kakaoyu kaynar su ile karistirarak eritin. Baska bir kapta tereyag ve sekeri puruzsuz bir gorunum alincaya kadar cirpin. Yumurtalari teker teker
virgul.gif
her seferinde cirparak bu karisima ekleyin. Un
virgul.gif
kabartma sodasi ve tozunu cikolatali karisima katip 1 dakika kadar cirpin. Kek hamurunu hazirladiginiz firin tepsisine bosaltin ve esit sekilde dagilmasini saglayin. 10 dakika ya da kekin kenarlari tepsiden hafifce cekilmege baslayincaya kadar pisirin.

Soguduktan sonra tepsiyi tersyuz edip kekinizi cikartin. Pisirme kagidini dikkatlice kekten siyirin.

Kestane ve Cikolatali Ganaj:

245 g kucuk parcalara kesilmis aci cikolata
1 1/3 bardak cig krema
1 bardak tatli kestane puresi
Kremayi kaynama noktasina getirip atesten alin. Cikolata parcalarini sicak kremaya katin
virgul.gif
devamli karistirarak puruzsuz bir sekilde eritin. Buna kestane puresini de ekleyip tel cirpici ile karisimin butunlesmesini saglayin. Ganajinizi buzdolabinda surulecek koyuluga gelinceye kadar sogutun.
 
Üst Alt