Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kestane, Kebap Olunca Fiyatı Cep Yakıyor; Çiğ 15, Pişmiş 50 Lira

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
kestane-kebap-olunca-fiyati-cep-yakiyor-cig-15-7811865_3472_m.jpg

Kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinden kestane kebabı, havaların soğumasıyla tezgahlardaki yerini aldı. Ancak fiyatı vatandaşın cebini yakıyor.
Kilosu 15 liradan satılan çiğ kestanenin piştikten sonraki fiyatı cep yakıyor. Vatandaşlar, 50 liraya satılan pişmiş kestaneden ancak gram gram alabiliyor.

Dağlardan bin bir güçlükle toplanan kestanenin kilo fiyatı iriliğine göre 15 ile 22 lira arasında değişiyor. Adı Bursa ile özdeşleşen kestane şekerine dönüştüğünde fiyatı bir anda 55-60 liraya çıkıyor. Kış mevsiminde caddelerde seyyar satıcılar tarafından tezgahlarda tüketiciye sunulan kebabının fiyatı ise 50 lira.​

Haberlercom

merhaba

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    4
Yok yahu nerde 50 lira abartılmış , Çiğ'si iri taneli olanlar 6-7 Liradan satılıyor pişmişini bilmiyorum ama o kadar değil eminim . Ben geçen hafta çıktım uludağ'a topladım 10 kg kadar , ama çiğ iken pek tat vermez kestane kurutup yediğin de baldan daha tatlı oluyor .

Üst Alt