Kesme Muhallebi Tarifi
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için
1 adet çikolata sosu
Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli bir şekilde karıştırarak pişirin. Karışım fokur fokur kaynamaya başladığında ve boza gibi bir kıvam aldığında, içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyip karıştırın. Tereyağı eriyince altını kapatın. Baton bir kek kalıbının içerisini streç filmle kaplayın ve pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içine dökün. Diğer yarısına kakaoyu ilave edin, iyice karıştırın ve diğer muhallebinin üstüne yayın. Kalıbın içerisindeki muhallebi oda ısısına geldiğinde, buzdolabına kadırın ve minimum 1 saat dinlendirdikten sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin. Streç filmi üstünden kaldırın, çikolata sosla süsleyerek servis edin.
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için
1 adet çikolata sosu
Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli bir şekilde karıştırarak pişirin. Karışım fokur fokur kaynamaya başladığında ve boza gibi bir kıvam aldığında, içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyip karıştırın. Tereyağı eriyince altını kapatın. Baton bir kek kalıbının içerisini streç filmle kaplayın ve pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içine dökün. Diğer yarısına kakaoyu ilave edin, iyice karıştırın ve diğer muhallebinin üstüne yayın. Kalıbın içerisindeki muhallebi oda ısısına geldiğinde, buzdolabına kadırın ve minimum 1 saat dinlendirdikten sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin. Streç filmi üstünden kaldırın, çikolata sosla süsleyerek servis edin.